Liderul PDL, premierul interimar, Emil Boc a reluat, luni, apelul catre parlamentari pentru a acorda votul de investitura Guvernului Negoita, aratand totodata ca solicitarile primite din partea presei de a comenta pe tema noului Cabinet au devenit un subiect de pariu intre el si ministrul Videanu, relateaza Mediafax.

Solicitat, luni, de jurnalisti sa comenteze sansele Guvernului Negoita de a obtine votul de investitura al Parlamentului, Emil Boc, prezent la sediul Ministerului Sanatatii, s-a intors catre ministrul interimar de resort, Adriean Videanu, si a exclamat: "Am pierdut pariul!".

El a explicat apoi presei ca a pariat cu Videanu daca tema Guvernului Negoita va reprezenta a doua sau a treia intrebare a jurnalistilor. "Eu am spus ca va fi a doua intrebare, ministrul a zis ca va fi a treia. Am pierdut pariul", a spus Boc. Primele doua intrebari ale jurnalistilor au fost pe tema cazurilor de imbolnavire cu AH1N1.

Premierul interimar a reluat apoi apelul catre parlamentari de a vota Guvernul pe care il va propune Liviu Negoita, aratand ca orice zi de intarziere costa Romania. "Toti se uita la Palatul Parlamentului, sper ca si parlamentarii sa se uite cu ochi buni la lista premierului desemnat", a spus Boc.

Premierul desemnat, Liviu Negoita, a anuntat, luni, inaintea sedintei Biroului Permanent National al PDL, ca lista Guvernului este finalizata si va fi depusa in Parlament, avand sustinerea PDL si a independentilor.

PSD a decis, luni, ca prin proceduri parlamentare sa determine ca votul asupra investirii Cabinetului Negoita sa nu fie dat inaintea alegerii noului sef al statului, au declarat, pentru Mediafax, surse social-democrate. Conform surselor citate, social-democratii vor ca un nou Guvern sa fie investit abia dupa alegerea noului presedinte al tarii.