Presedintele Traian Basescu a refuzat, sambata, in timpul unui miting electoral desfasurat in Portul Cetate, din judetul Dolj, sa-i dea microfonul lui Mircea Dinescu pentru a rosti cateva cuvinte pe scena, replicandu-i ca, daca vrea sa vorbeasca, sa o faca la televizor, relateaza Mediafax.

Sambata dupa-amaiza, in Portul Cetate, s-a desfasurat un miting electoral organizat de omul de afaceri Gigi Netoiu, la care au participat, pe langa presedintele Traian Basescu, o serie de primari, intre care si edili social-democrati. La scurt timp, chiar inainte de discursul lui Basescu, pe scena si-a facut aparitia poetul Mircea Dinescu, podiumul fiind amplasat la cativa metri de conacul poetului. Organizatorii evenimentului i-au transmis insa lui Mircea Dinescu ca intai trebuie sa vorbeasca Traian Basescu. Presedintele si-a rostit discursul, iar in tot acest timp Dinescu a ramas pe scena, printre sustinatorii actualului sef al statului.

La finalul discursului presedintelui, Dinescu i-a solicitat acestuia microfonul pentru a adresa cateva cuvinte participantilor la miting, insa seful statului l-a refuzat spunandu-i sa se duca sa vorbeasca la televizor. "Mircea Dinescu vrea sa va vorbeasca si eu niciodata nu am cenzurat niciun ziarist, dar acum ii spun ca acest miting este organizat pentru presedinte. De aceea, domnule Dinescu, mergeti la televizor si vorbiti, nu aici!, a spus Basescu oferind apoi microfonul unuia dintre organizatori si parasind scena.

Mircea Dinescu s-a retras, la randul sau, de pe scena ducandu-se in conacul sau. "M-am simtit ca acei chiaburi pe care ii aratau comunistii cu mana. Eram la mine acasa, pentru ca sa stiti ca acest port este pe terenul meu si m-am dus sa-i urez "Bine ai venit!" pentru ca sunt gazda", a declarat apoi jurnalistilor Mircea Dinescu.