Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Buzau, ca acesta a fost locul in care in 2004 a avut loc primul miting al Aliantei DA si ca si-ar fi dorit "din suflet, cu toata taria" ca si de aceasta data sa se afle in acest loc alaturi de un liberal, relateaza NewsIn.

  • "Acum patru ani aici se organiza primul miting al Aliantei DA si eram impreuna cu cel care urma sa devina prim ministru al Romaniei, eram cu Calin Popescu Tariceanu", si-a inceput Traian Basescu discursul in fata a 3.000 de simpatizanti democrat-liberali adunati in sala de sport a orasului Buzau.

Pentru ca publicul a inceput sa huiduie la auzul numelui fostului prim-ministru, Basescu i-a oprit pe simpatizanti spunand ca nu ii pare rau pentru alianta cu Tariceanu.

  • "Nu-mi pare rau, pana la urma impreuna am castigat alegerile. Ca drumurile ne-au despartit, este altceva, dar vreau sa stiti ca diferenta dintre noi doi a fost aceea ca eu am ramas loial 100% poporului roman si celor care mi-au dat votul".
  • "Va spun ca mi-as fi dorit din suflet, cu toata taria, ca si astazi sa fiu aici, in fata dumneavoastra, cu un liberal. Vom vedea, dar pana una alta eu le spun celor care au fost cu noi, dar au plecat intre timp, cine stie, poate vor reveni, dar, daca au plecat, noi avem o vorba: apa trece, pietrele raman", le-a spus Basescu buzoienilor.

Basescu: Negoita a fost propunerea PDL pentru postul de premier

Presedintele Traian Basescu a mai declarat vineri, in timpul vizitei electorale de la Buzau, ca Liviu Negoita, desemnat de seful statului pentru postul de premier, a fost, de fapt, propunerea Partidului Democrat Liberal, transmite Mediafax. Seful statului a facut aceasta dezvaluire in momentul in care a vorbit despre atuurile pe care le-ar avea Liviu Negoita in fata lui Klaus Iohannis, sustinut de majoritatea parlamentara.

Traian Basescu a declarat ca Liviu Negoita a fost propus de PDL- partidul cu cel mai mare numar de locuri in Parlament - in conditii transparente, nu in urma unor discutii ascunse. Seful statului a adaugat ca, desi il cunoaste foarte bine pe Liviu Negoita si il apreciaza, nu l-ar fi acceptat pentru postul de premier in situatia in care numele sau ar fi fost inaintat pentru respectiva functie de Voiculescu, Iliescu sau Hrebenciuc. Mai mult, a afirmat ca partidele care l-au propus pe Klaus Iohanis pentru postul de premier vor, de fapt, doar un nume.

  • "Daca Negoita ar fi fost propus in urma unei discutii dintre domnii Voiculescu, Iliescu si Hrebenciuc puteam sa-l cunosc de 50 de ani si nu l-as fi acceptat. Negoita s-a profilat cum trebuie sa se profileze un om politic, fara influente din afara mediului politic, fara discutii de taina, ci transparent, propus de partidul cu cele mai multe locuri in Parlament".
  • "In faza initiala, majoritatea de la Grivco vorbea de un tehnocat in functia de premier, am facut aceasta concesie neluand in calcul propunerea partidului cu cele mai multe locuri in Parlament, le-am propus un tehnocrat, dar ei voiau doar un nume. Au adus argumentul ca trebuie sa fie un bun gospodar. Iata, acum au un bun gospodar. Ei vor insa un nume in spatele caruia soarecii de la Grivco sa joace pe masa. Nu voi permite asta, nu am facut concesii in tot mandatul meu, nu voi face nici in ultimele zile ale mandatului meu".

Intrebat de jurnalisti ce va face in situatia in care Parlamentul nu va da unda verde Guvernului Negoita, Traian Basecu a declarat: "Avem un Parlament, majoritatile se stabilesc in Parlament, nu in declaratii, in afara. Am ce face!"