"Va asigur ca nu vom avea un Guvern pe care domnul Iliescu sau domnul Voiculescu il vor pentru privatizarile pe care le doresc. Va asigur ca voi desemna un premier responsabil, in spatele caruia nu se va intampla nimic din ce am spus mai devreme" - este prima reactie a sefului statului la respingerea Cabinetului Croitoru in Parlament.

  • "Eu il respect pe primarul Johannis, dar este pacalit in momentul de fata pentru ca stiu foarte bine cine se aseaza in spatele lui: interesele lui Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie. Pentru ca nu voi da satisfactie nici de aceasta data sa aiba Guvernul pe care si-l doresc ei, se va pravali din aceasta dupa-amiaza potopul de injurii si atacuri pe televiziunile lui Vantu si Voiculescu", a declarat Traian Basescu, citat de NewsIn.
  • "Sa stiti ca eu am si ficatul si inima si mintea sanatoase si nu voi ceda presiunilor mediatice pentru nimic in lume, iar cu nervii stau cu mult mai bine decat ei. Dragii mei, Romania are nevoie de un Guvern care sa nu serveasca oligarhii si mogulii, ci de un Guvern care sa lucreze in continuare, asa cum a lucrat Guvernul Boc, pentru romani".
  • "Uitati-va la ei, ce au facut azi in Parlament: au doborat al doilea Guvern. De ce au facut-o? Pentru ca de cinci ani ravnesc la privatizarea Postei, minelor de sare, ROMGAZ, TRANSGAZ, TRANSELECTRICA. In 2006 le-am spus: ne oprim cu marile privatizari, sa vedem ce efecte are privatizarea PETROM si n-as spune ca a avut cele mai fericite efecte, ne-am dat rezervele de titei, am spus nu privatizarii Postei, nu privatizarii resurselor de gaze. In concluzie, asta e supararea la ei si pe televizor, in majoritatea ad hoc care s-a format".

Traian Basescu a facut aceste afirmatii la un miting electoral, in judetul Teleorman, la scurt timp dupa ce Guvernul Lucian Croitoru a fost respins de Parlament.

Majoritatea parlamentara a anuntat, dupa votul din Parlament, ca il sustine in continuare pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, pentru functia de premier.

Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat ca, in conformitate cu Constitutia, va cere reluarea consultarilor partidelor cu seful statului, pentru desemnarea unui nou premier.