Premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat, imediat dupa ce Cabinetul cu care s-a prezentat miercuri in fata Parlamentului a fost respins, ca si-a facut datoria si ca, odata cu acest vot, "misiunea sa s-a incheiat". De asemenea, Croitoru a explicat ca a propus cea mai buna posibila formula guvernamentala si ca a ales oameni "capabili sa apese pe butoane".

Declaratiile lui Lucian Croitoru, dupa votul Parlamentului:

  • Nu imi reprosez nimic, eu iau orice job in serios, l-am dus pana la capat, mi-am facut datoria. Odata cu acest vot, misiunea mea s-a incheiat.
  • Am ales cel mai bun guvern pe care am putut eu sa-l fac. A ramas prea putin timp pentru a cauta oameni care sa invete sa apese pe butoane. Acesti oameni pe care i-am ales pentru echipa guvernamentala stiu ce au de facut si ar fi apasat destul de repede pe butoane, astfel incat tot ce este in programul de guvernare sa se petreaca pe perioada scurta. A fost o decizie deliberata, m-am gandit mult la ea si a fost cea mai buna.
  • Va trebui mers in continuare pe indeplinirea angajamentelor pe care Romania le are cu FMI, UE, Banca Mondiala si alte institutii financiare. Mie imi este clar banii vor fi eliberati in functie de indeplinirea conditiilor.
  • Cu sau fara banii de la FMI, Guvernul va trebui sa gaseasca sumele necesare pentru plata pensiilor si salariilor. Tot timpul poti gasi acesti bani, depinde doar daca iti permiti sa ii iei la costurile respective.
  • Acesti bani sunt greu de gasit in interior, pentru ca suma este destul de mare, dar stiti cum este in economie: nu sunt niciodata miracole si, de asemenea, punctul de jos nu este niciodata cel mai de jos. Poate fi impins oriunde.
  • Ma voi intoarce la BNR, bineinteles, n-am plecat niciodata de acolo, sunt consilierul pe probleme de politica monetara al guvernatorului. Nu am nicio alta perspectiva guvernamentala.
  • Nu cred ca este tehnic posibil ca bugetul pe 2010 sa fie adoptat de un guvern demis, ci de un guvern nou. Nu stiu daca aceasta varianta este buna pentru cei de la FMI, pana acum n-au stiut de ea. Trebuie sa ii intrebati pe ei daca aceasta varianta este suficienta sau nu.

Premierul desemnat Lucian Croitoru a fost respins la votul din Parlament cu 250 de voturi contra si 189 pentru. In aceste conditii, Guvernul Boc II ramine interimar si este asteptata reactia presedintelui Basescu, care poate desemna un alt premier sau poate prelungi interimatul Guvernului Boc.