PNL va vota miercuri impotriva Guvernului Lucian Croitoru, daca acesta insista sa vina in Parlament cu o formula de 12 ministri cu aviz negativ sau daca presedintele Traian Basescu nu-i retrage mandatul premierului desemnat, a declarat prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, potrivit NewsIn. Orban a mai precizat ca votul cu bile va fi "la vedere".

  • "Biroul Politic al PNL a decis ca miercuri, in cazul in care cetateanul Croitoru insista sa vina in fata Parlamentului si in cazul in care Traian Basescu, nici dupa ce 12 candidati de ministrii au primit aviz negativ, nu-i retrage mandatul lui Lucian Croitoru, liberalii sa voteze impotriva investirii Guvernului", a anuntat prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, adaugand ca votul cu bile va fi "la vedere, pentru ca toata lumea sa stie clar cum voteaza parlamentarii PNL".

Intrebat daca liberalii au decis in sedinta de luni o data pentru solicitarea de consultari cu presedintele Traian Basescu, Orban a sustinut ca deocamdata nu a fost "formalizata o data".

  • "Daca Traian Basescu nu-l lasa din brate pe cetateanul Croitoru, se va ajunge in situatia in care vor fi necesare consultari, iar candidatul nostru la presedintie chiar considera ca este important sa fie depasita aceasta criza politica, pentru ca altfel acest teatru absurd risca sa afecteze grav viata a milioane de romani", a spus Orban. Liberalul a adaugat ca actuala criza politica este "creatia PDL si a PSD, a lui Traian Basescu si Mircea Geoana, care dupa principiul ca doua maini nu incap in acelasi buzunar, nu au fost capabili sa se inteleaga astfel incat sa asigure existenta unui guvern legitim intr-o perioada de criza".

Deputatul a reafirmat ca PNL il someaza pe Basescu sa il numeasca premier pe Klaus Johannis si ca, daca refuza, "ramane unicul responsabil pentru perpetuarea crizei politice si pentru consecintele dramatice pentru economia romaneasca si viata sociala, pe care le va genera absenta unui Guvern legitim care sa fie investit de Parlament".

Si liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca Guvernul Croitoru nu va primi miercuri, cand este programata sedinta plenului reunit al Parlamentului, votul de investire din partea Legislativului.