Site-ul de campanie pentru referendum al sefului statului, basescu.ro, a fost clonat. Site-ul traianbasescu.ro pastreaza neschimbat aspectul grafic al originalului, insa mesajele sefului statului sunt ironizate: "Viziunea mea pentru o dictatura sanatoasa" sau "Vreau o Romanie in care sa am mai multa putere". Si Mircea Geoana este luat peste picior, pe site-ul nufigeoana.ro: "Ia vedeti ce pot sa fac / Si cat sunt de prostanac".

UPDATE: Sever Voinescu, purtator de cuvant al candidatului Traian Basescu: "Staff-ul de campanie a reusit recuperarea site-ului clonat".

"Campania murdara a candidatilor coalizati impotriva lui Traian Basescu a ajuns si pe internet. A fost falsificat si fraudat continutul unui site si aceasta frauda a fost rapid acoperita de specialistii nostri. Ne asteptam ca asemenea cazuri sa mai apara. Le privim insa cu calm, pentru ca vom reactiona imediat", a declarat Sever Voinescu, pentru Mediafax.

  • "Vad o Romanie in care sa am mai multa putere. Ca presedinte n-am facut nimic. Dati-mi Guvernul, Parlamentul si Justitia si voi face tot ce vreau! Vad un Guvern mai suplu si mai blond. Vad un Parlament atat de mic, incat Emil Boc sa se simta mare".
  • "Vad o Romanie cu o singura televiziune si un singur ziar. Vad o Romanie in care toti gaozarii si toate pasaricile sa aiba mai mult bun simt cand vorbesc cu mine", sunt cateva dintre frazele puse in gura sefului statului, pe site-ul clonat.

La sectiunea "Prieteni", a fost postata o poza a sirianului Omar Hayssam.

Nici Mircea Geoana nu a scapat de ironiile internautilor. Pe site-ul nufigeoana.ro se gasesc bancuri cu Mircea Geoana (precum "Iliescu si Geoana mergeau prin padure") si unele dintre gafele facute, de-a lungul timpului, de actualul candidat PSD la prezidentiale:

  • “Daca veti avea vreodata necazul sa va imbolnaviti de cancer la san, va invit sa apelati la serviciile acestei organizatii” - raspunsul dat de Mircea Geoana unei jurnaliste care vroia sa ştie daca sediul in care functioneaza fundatia sotiei liderului PSD apartine RA-APPS (1.11.2008).