Theodor Paleologu, ministrul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru pentru Ministerul Culturii, a primit joi aviz negativ din partea comisiilor de specialitate din Parlament, 23 din membrii acestora votand "impotriva" si 20 "pentru".

"Avand in vedere ca a fost un vot eminamente politic, sunt multumit, totusi, ca scorul a fost atat de strans", a declarat Paleologu, dupa votul comisiilor parlamentare.

In cadrul audierii, lui Paleologu i s-au adus numeroase critici, transmite NewsIn. Membrii comisiilor i-au reprosat lui Paleologu, printre altele, ca programul de guvernare seamana cu cel de anul trecut, ca a organizat prea multe festivaluri si ca nu are un proiect in beneficiul caminelor culturale de la sate.

Theodor Paleologu, care a detinut portofoliul Culturii si inainte de a fi propus de Croitoru, a incercat sa raspunda la intrebari, insa nu a reusit sa-si expuna integral argumentele, propunandu-i-se sa trimita raspunsurile "pe mail".

In timpul audierii, Paleologu, a subliniat, totusi, importanta consensului si a continuitatii mandatului sau ministerial, trecand in revista proiectele pe care le-a derulat pana in prezent, toate "departe de scena politica". El a subliniat ca, desi fondurile pe care institutia pe care o conduce sunt reduse, el a lucrat la o serie de proiecte, cum ar fi reabilitarea patrimoniului national, pentru care a apelat la programele de investitii ale Bancii Mondiale, organizarea a numeroase festivaluri culturale si facilitarea accesului tinerilor la cultura, prin programe cum ar fi modernizarea bibliotecilor sau Euro 26.