Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca Executivul Croitoru „este o pierdere de vreme”, deoarece nu are nicio sansa pentru a primi votul de investire din partea Parlamentului, transmite NewsIn. El a precizat ca avizele favorabile date de comisiile de specialitate ministrilor propusi Vasile Blaga si Bogdan Aurescu nu inseamna ca intregul executiv va fi validat.

  • „Guvernul Croitoru este doar o pierdere de vreme, pentru ca nu are nicio sansa sa treaca de Parlament. In esenta, el este Guvernul Boc III, dar fara Emil Boc”, a declarat Johannis.

Candidatul PNL, PSD si UDMR la functia de prim-ministru a adaugat ca validarea ministrilor Vasile Blaga – nominalizat pentru postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si al Turismului - si Bogdan Aurescu – ministru de Extrene - de catre comisiile Parlamentului nu inseamna ca Executivul va primi si el vot pozitiv.

  • „La cei doi a fost vorba despre competentele personale, asta nu inseamna ca va trece si Guvernul”, a spus Johannis, care a precizat ca a primit asigurari in continuare de la Crin Antonescu si Mircea Geoana in privinta sprijinului acestora.

Primarul Sibiului a precizat ca, in calitatea pe care o detine, se va intalni, in campania electorala, cu oricare dintre candidatii la Presedintie, in cazul in care va primi solicitari in acest sens, dar ca pana acum niciunul dintre cei intrati in cursa pentru Cotroceni nu si-a manifestat dorinta de a avea o intalnire.