Introducerea impozitului forfetar a reprezentat o masura buna, a declarat miercuri, la Kanal D, presedintele Traian Basescu, care a afirmat ca acest impozit trebuie mentinut in continuare in vigoare.

Seful statului a subliniat ca majoritatea firmelor inchise dupa introducerea acestui impozit erau inactive.

"Cate din aceste firme au fost utilizate ca teava de trecere pentru banii pe care o alta firma i-a incasat ca sa se piarda urma lor?", s-a intrebat el, adaugand ca firmele care nu pot plati un impozit minim de "500 sau 300 de euro" nu au fost pregatite sa intre in economia de piata.

Traian Basescu a notat insa ca este nevoie de o "reanalizare" a modului in care impozitul forfetar a afectat firmele familiale.

Traian Basescu a subliniat ca "ramane pe aceeasi pozitie in relatia cu FMI" de a nu majora niciun fel de taxe in 2010.

El a precizat insa ca "daca ar fi sa aleaga" intre majorarea TVA si cresterea cotei unice de impozitare, ar alege prima varianta. "Indiscutabil, voi mentine cota unica de impozitare".

Presedintele a spus ca solutia nu este majorarea taxelor, ci reducerea cheltuielilor publice, unde Romania este campioana la nivel european. Traian Basescu s-a referit din nou la clientela politica din institutiile de stat, la pensiile de lux si la salariile exagerate ale unor functionari publici.