Deputatii din Comisia de aparare au decis sa-i invite la audieri, miercuri, pe ziaristul Sorin Rosca Stanescu pentru a oferi detalii in cazul Babeni, informeaza NewsIn. De asemenea, au fost chemati la audieri si consilierul prezidential Constantin Degeratu, in cazul Hayssam, iar saptamana viitoare, Vasile Blaga, in legatura cu arhiva DGIPI.

Reprezentantii PNL-PSD-UDMR, alaturi de cei ai minoritatilor nationale, au decis prin vot marti continuarea audierilor in cazul transportului de munitie de la Babeni, cu Sorin Rosca Stanescu, cu fostul sef al jandarmeriei Constantin Silion, directorul de la UM Babeni, Ion Marculescu, dar si fostul director executiv al societatii Romagro, Cornel Purcarea. Stanescu a fost chemat in fata deputatilor miercuri, la ora 10:30, restul audierilor fiind programate pentru saptamana viitoare.

  •  "A fost o discutie referitoare la faptul ca dl Sorin Rosca Stanescu si-a exprimat dorinta de a fi audiat de Comisia de aparare. Colegii de la PDL (n.r. din Comisie) nu au fost de acord cu acest lucru si au parasit sala. Ceilalti, reprezentand PNL, PSD, UDMR si minoritatile am ramas, am fost in cvorum. Am votat ca dl Rosca Stanescu sa vina la comisie si sa depuna marturie conform cererii pe care a adresat-o. S-a hotarat ca dl general Silion sa mai fie chemat o data la Comisie pentru a lamuri anumite aspecte in legatura cu transportul de munitie. S-a mai hotarat ca, saptamana viitoare, sa fie audiat directorul UM Babeni si dl Purcarea", a declarat deputatul PNL Mihaita Calimente.

Liberalul a precizat ca membrii forului au decis sa il invite la audieri tot miercuri, la ora 12:00, pe generalul Constantin Degeratu, pentru a da lamuriri in legatura cu noile evenimente legate de stenograma care a aparut in presa in cazul Hayssam.

  • "In cursul saptamanii viitoare, va fi chemat si ministrul de Interne, Vasile Blaga, pentru a vedea de ce au fost trimisi in fata instantelor de judecata patru ofiteri de la DGIPI", a explicat deputatul, precizand ca invitatia este pentru saptamana viitoare.

Acesta a adaugat ca, in ciuda declaratiilor lui Vasile Blaga privind copierea si transmiterea unor informatii din arhiva DGIPI de catre cei 4 ofiteri, fostul sef al DGIPI, Gelu Drajneanu, a declarat saptamana trecuta in fata Comisiei ca nu au disparut documente de la DGIPI.

  • "Ne-a explicat si mecanismul- de altfel foarte complicat - prin care un document poate fi scos de acolo sau mecanismul, la fel de complicat, de a ajunge ca cineva sa cerceteze arhiva DGIPI", a precizat Calimente.

El a adaugat ca proiectul de raport in cazul Babeni existent este alcatuit "unilateral de presedintele Comisiei, democrat-liberalul Costica Canacheu" si ca acesta "nu are nicio semnificatie", nefiind discutat sau votat in acest for.

  • "Raportul l-am vazut prima data saptamana trecuta, azi deja este intr-o alta varianta, dl presedinte l-a si pus pe site-ul Camerei. Poate face acest lucru in calitate de parlamentar, si nu de presedinte al Comisiei, pentru ca in Comisie acest raport ar trebui discutat si votat. Avem inca foarte multe nelamuriri asupra multor elemente, de aceea vrem sa continuam audierile si acest raport nu are nicio semnificatie", a subliniat liberalul.