Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins, marti, recursul formulat de Nati Meir impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia de inselaciune, anunta NewsIn. Decizia este definitiva.

  • Avocatul lui Meir, Violeta Podolianu, le-a cerut magistratilor sa-i inlocuiasca masura arestarii preventive cu interdictia de a parasi localitatea si sa tina cont de faptul ca fostul deputat este o persoana cunoscuta, fara antecedente penale, ca este casatorit si are un copil si ca a ajutat sinistratii cu bani.
  • Daca la inceputul sedintei, Nati Meir a cerut instantei ca presa sa nu fie prezenta in sala, deoarece are de comunicat aspecte care privesc securitatea nationala a Romaniei si a Israelului, iar ulterior a refuzat sa dea declaratii, la finalul sedintei le-a cerut magistratilor sa-l "aresteze" la domiciliu, jurand ca nu va vorbi cu nimeni in afara de avocatul sau.
  • "Am siguranta 100% ca o sa ies de aici achitat", a mai spus Nati Meir, precizand ca are incredere in justitie.
  • La iesirea din sala de judecata, avocatul lui Nati Meir a mentionat ca a depus acte medicale la dosar, din care ar rezulta ca fostul deputat are glicemia ridicata si probleme cu stomacul.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, pe 20 octombrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Nati Meir, acuzat de falsificare de moneda si inselaciune. Politicianul a atacat decizia cu recurs si a sustinut ca banii cu inscriptia specimen erau "de jucarie", iar politia ar fi stiut de existenta lor.

Anchetatorii continua cercetarile in cazul lui Nati Meir, pentru a stabili de unde provin banii pe care era inscriptionat cuvantul "specimen", dar si pentru a-i identifica pe eventualii complici ai acestuia, se arata in referatul procurorilor trimis la instanta pentru emiterea mandatului de arestare. Astfel, procurorii urmeaza sa audieze mai multe persoane si sa faca expertize pentru a stabili provenienta bancnotelor de 500 de euro inscriptionate cu "specimen", gasite in sediul de campanie al lui Meir.