Cu doar o zi inaintea audierii Cabinetului Croitoru in Parlament, PSD si PNL au lasat la o parte "retinerile" fata de premierul desemnat si au trecut la atacuri fara perdea asupra acestuia. Presedintele PNL Crin Antonescu a catalogat, duminica, drept ”nesimtire politica” atitudinea lui Croitoru, de a prezenta in Parlament un Guvern fara sustinere, iar Marian Vanghelie sustine sus si tare ca premierul desemnat este ofiter sub acoperire.

"Asta nu e tara domnului Basescu, aste este Romania. Asta nu e tara PDL, asta e o tara in care exista pluralism politic. Nesimtirea politica a cetateanului Croitoru Lucian, de a spune ca vine in Parlamentul Romaniei sa ceara investitura, desi Parlamentul s-a pronuntat, pentru ca a primit dansul asigurari de la PDL ca va fi prim-ministru, nu se mai poate repeta”, a declarat Crin Antonescu, citat de agentia Newsin.

Antonescu si-a exprimat inca o data sustinerea pentru Klaus Johannis si s-a enervat vizibil la intrebarea jurnalistilor de ce nu a ales un economist pentru functia de prim-ministru.

"Primul ministru trebuie sa fie un om care sa joace un rol politic. Poate il intrebati de domnul Croitoru de ce nu vine acum cu o propunere de economist la Ministerul Finantelor, si vine iar cu ”gemenii marmurei”, domnul Pogea si domnul Videanu, care sunt niste ingineri cu succes in domeniul afacerilor cu marmura. Marele economist Croitoru vine si il propune la finante pe un om care nu e economist”, a replicat Crin Antonescu.

Si presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, aflat la Poiana Brasov, a declarat, duminica, ca este convins ca Lucian Croitoru este ofiter sub acoperire.

"Am citit si eu in presa despre asta si asa este. Nu spun mai mult, spun doar: asa este. Pe acest lucru s-a bazat Croitoru atunci cand a declarat ca va avea sprijinul PSD la investitura. Sunt doar manevre tehnice folosite des. Romania are nevoie de altceva, este foarte putin important ca el este ofiter sau nu, pentru ca nu va avea succes cu ce incearca sa faca".

Vanghelie sustine ca interesul lui Traian Basescu este ca Executivul Croitoru sa nu primeasca investitura Parlamentului, astfel incat pana la alegeri sa ramana tot Cabinetul Boc.

De asemenea, Mircea Geoana, aflat in campanie electorala in Suceava, a avertizat ca audierile la comisii ale membrilor cabinetului Croitoru vor fi unele extrem de serioase.

"Vor fi audieri extrem de serioase si pentru cei care sunt racolati din diverse zone, dar si pentru vechii si greii de neinlocuit lideri de la PDL", a declarat Geoana.

Cabinetul Croitoru urmeaza sa vina in cursul saptamanii viitoare in Parlament pentru a fi validat. Luni, 26 octombrie, conducerea Parlamentului va decide cand vor incepe audierile la comisii ale ministrilor desemnati.