"Evaluarile pe care Dinu Patriciu le-a facut aseara in cadrul unei emisiuni sunt pur personale si ma detasez de ele. Niciodata n-am sa-l consider pe Mircea Geoana ca pe Tony Blair si niciodata n-am sa consider ca Mircea Geoana a facut politica in compania lui Bush si Clinton". Declaratiile vin de la presedintele PNL Crin Antonescu, ce a precizat in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Constanta ca declaratiile cunoscutului om de afaceri nu sunt sustinute de liberali.

Afaceristul liberal Dinu Patriciu a declarat sambata la Realitatea TV ca liderul PSD Mircea Geoana ar fi potrivit in functia de premier, daca liderul PNL ar castiga alegerile prezidentiale. "S-ar putea (ca Mircea Geoana - n.r.) sa fie (potrivit ca premier - n.r.), pentru ca de fapt domnia sa are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrata, de nevoie. Nu are (un spirit liberal - n.r.) in discursul public, pentru ca acolo trebuie sa se faca social-democrat, dar, de fapt, dupa ce ai trait atata vreme la Bush si la Clinton (...) A apucat sa faca politica in PSD, spre ghinionul domniei sale", a precizat omul de afaceri, citat de NewsIn.

"Dumneavoastra ati putea sa-l definiti pe Tony Blair? Am putea sa vorbim in exact aceleasi cuvinte despre Mircea Geoana si Tony Blair - vorbesc despre orientarile in privinta filosofiei politice", a continuat Dinu Patriciu.

Crin Antonescu: Nici mie nu-mi plac Geoana, Iliescu, Hrebenciuc sau Vanghelie

In alta ordine de idei, presedintele liberal a precizat ca PNL nu a facut nicio alianta sau coalitie cu PSD, UDMR sau PC. "In momentul in care Traian Basescu spune ca in spatele acestei majoritati, care intr-adevar exista, stau oameni care nu-i plac - Geoana, Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie -, ii spun ca nu-mi plac nici mie, dar eu nu am fost niciodata aliat cu acesti oameni si cu acest partid. Cei care s-au aliat cu acesti oameni si cu acest partid a fost PD-L", a contraatacat Crin Antonescu.

"Formula pe care o anunt este a obtinerii unui premier independent si a unei majoritati care se va constitui in jurul acestei persoane", a continuat liderul liberal, reiterand sprijinul acordat premierului Sibiului Klaus Johannis la functia de prim-ministru. A evitat sa se pronunte, insa, asupra componentei viitoarei majoritati parlamentare.