Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a respins joi speculatiile preluate de o parte a presei potrivit carora ar fi ofiter acoperit al Serviciului de Informatii Externe. "Nu am fost si nu sunt ofiter al vreunui serviciu de spionaj din tara sau din strainatate", a declarat el, la Realitatea TV.

In opinia sa, astfel de afirmatii fac parte dintr-un "proces mai amplu de denigrare" orchestrata de "toti cei carora nu le sunt pe plac".

"Si-au dat seama ca nu au cum sa spuna ceva rau de mine si au lansat o campanie de minciuni", a declarat el.

Lucian Croitoru a negat, de asemenea, faptul ca ar fi lucrat pentru stafful de campanie al Ancai Boagiu, precum si afirmatiile ca lista ministrilor i-ar fi fost trimisa de la PD-L, sub indrumarea directa a presedintelui Basescu.

"Eu am stabilit lista membrilor guvernului si am insistat cu tarie ca acest guvern sa fie unul politic", a subliniat premierul desemnat.

Intrebat ce autoritate va avea asupra lui Radu Berceanu, mentinut pe fotoliul de ministru al Transporturilor, Lucian Croitoru a spus ca nici acest nume nu i-a fost impus.

"A primul ministru pe lista mea. Eu cred ca Radu Berceanu este un foarte bun administrator. Nu mi-a fost impus" de nimeni, a continuat el, adaugand ca a ales "oameni care se pricep la ceea ce fac".