Liderii democrat-liberali au fost convocati, vineri dupa-amiaza, de premierul in exercitiu Emil Boc, pentru o intalnire de urgenta la Palatul Victoria, dupa ce, in cursul diminetii, premierul interimar a avut, de asemenea, o intrevedere cu prim-ministrul desemnat Lucian Croitoru.

La intalnirea de la Guvern participa Adriean Videanu, Radu Berceanu, precum si ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, anunta televiziunile de stiri. Potrivit acestora, liderii PDL au fost convocati pentru discutii pe tema propunerilor lui Lucian Croitoru pentru fotoliile de ministri, in Guvernul pe care premierul desemnat incearca sa-l formeze.

Surse din conducerea PD-L au anuntat saptamana aceasta ca Lucian Croitoru a pregatit o lista a noului guvern, care ar putea fi depusa fie vineri, fie luni la Parlament. Potrivit surselor citate, Croitoru ar urma sa aiba un Cabinet restrans, format din 14 tehnocrati.

UPDATE: "Ne-am intalnit astazi cu Lucian Croitoru. Am avut o discutie si politica si guvernamentala. (...) Ii vom oferi domnului Croitoru sprijin politic, precum si resurse umane", a declarat premierul interimar si lider al democrat-liberalilor, Emil Boc, dupa intalnirea de la Palatul Victoria.

Intalnirea dintre Lucian Croitoru si liderii PDL a durat aproape doua ore.

Ora 15.00 - sedinta de Guvern

Dupa aceasta intalnire de urgenta, Guvernul se reuneste la ora 15.00, pentru a pregati cadrul legal organizarii referendumului pe teme parlamentare. Sedinta are loc la o zi dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru desfasurarea acestei consultari populare pe 22 noiembrie.

Potrivit decretului prezidential, privind referendumul, cetatenii sunt chemati sa raspunda prin DA sau NU la doua intrebari legate de trecerea la un parlament unicameral si la reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de persoane.