Sorin Oprescu si-a oficializat, vineri, inscrierea in cursa prezidentiala. El si-a depus candidatura la Presedintie la Biroul Electoral Central in jurul orei 10.40, in prima zi de campanie electorala.

"Vindecarea nu vine de la sine si nici curajul nu se afirma stand in casa. Oamenii independenti sunt cei mai multi in tara asta. Daca te iei dupa sondaje, nici nu mai conteaza alegerile. Eu le spun concetatenilor mei ca, ba da, conteaza si ii invit cu toata dragostea la vot in sustinerea mea. Eu cred cu tarie ca este momentul schimbarii. Hai, Romania!" a declarat Sorin Oprescu dupa depunerea candidaturii si a dosarelor cu semnaturile de sustinere.

Primarul Capitalei a fost ultimul concurent intrat oficial in cursa prezidentiala si a anuntat ca isi va lua concediu de odihna de la primarie pe timpul campaniei electorale.

Pana acum, si-au depus candidatura la Presedintie liderul PNL, Crin Antonescu, cel al PNG, Gigi Becali, Kelemen Hunor, reprezentantul UDMR, Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM, liderul PSD Mircea Geoana si presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Sorin Oprescu a anuntat oficial ca va intra in cursa prezidentiala in urma cu doua saptamani, pe 5 octombrie.