Democrat-liberalii si-au fixat ca obiectiv, in cadrul Colegiului Director, obtinerea a 40-45% din voturi pentru Traian Basescu in primul tur al prezidentialelor, PDL mizand pe dezbaterea asupra referendumului si pe un eventual vot negativ dat lui Lucian Croitoru, au declarat pentru NewsIn surse din PDL.

Prezent la sedinta Colegiului Director al PDL, presedintele Traian Basescu le-a spus democrat-liberalilor ca si-a fixat niste date pentru manifestari electorale in orasele mari, de care democrat-liberalii ar trebui sa tina seama pentru mobilizarea cat mai mare a activistilor si simpatizantilor presedintelui in exercitiu.

  • "El ne-a spus ca este dispus sa vina si la inaugurarea unui camin cultural, daca va fi chemat dar ca trebuie sa fie adunati cat mai multi oameni. Are dreptate pentru ca nu-l poti chema la o manifestare la care vin doar 100 de oameni, nu e o chestie de orgoliu", a declarat pentru NewsIn un democrat-liberal participant la discutii.

Seful statului va avea sediul de campanie separat de cel al partidului, intr-o zona din centrul Capitalei, undeva pe strada Lipscani. De conceptia materialelor electorale se va ocupa Felix Tataru care va lucra atat cu stafful presedintelui, cat si cu cel al partidului.

  • "De altfel, stafful partidului va fi mai degraba subsumat celui al presedintelui, un fel de comandament 2 al campaniei electorale. Activitatea celor doua se cam intrepatrund", au declarat surse din PDL.

Basescu isi va incepe cel mai probabil campania electorala in Moldova, prin participarea, in cursul saptamanii viitoare, la un eveniment organizat de PDL in aceasta regiune. Pe parcursul urmatoarei luni, seful statului va fi prezent la actiunile PDL de mare anvergura din teritoriu, la care sunt asteptati un numar mare de participanti, urmand ca reprezentantii PDL sa compenseze absenta lui Traian Basescu in alte zone printr-o campanie sustinuta.

Pe langa Gheorghe Flutur, care va coordona campania PDL de sustinere a lui Traian Basescu, au mai fost desemnati Sever Voinescu drept purtator de cuvant al acestuia si deputatul Sulfina Barbu, care se va ocupa de comunicare si de relatia dintre stafful de campanie al presedintelui si partid.

Aviz negativ referendumului si respingerea cabinetului Croitoru - avantaj Basescu

Conform analizelor PDL, Traian Basescu ar putea fi avantajat de tema referendumului privind introducerea Parlamentului unicameral si reducerea numarului de parlamentari, studiile sociologice aratand ca majoritatea celor care vor vota pentru un Legislativ unicameral ii vor acorda votul lui Basescu.

  • "Si-au cam dat foc la valiza cu avizul negativ dat referendumului. Si or sa-i dea foc inca o data daca vor respinge cabinetul lui Croitoru, pentru ca luni acesta va depune la Parlament lista ministrilor, iar dupa audieri PSD, PNL si UDMR vor trebui sa dea explicatii de ce au dat, in comisii, aviz negativ unor ministri. Vor fi multi tehnocrati si nu stiu cum or sa justifice respingerea lor dupa audieri. Ca au doar doua doctorate, in loc de trei?", a declarat un pedelist, adaugand ca este asteptat in aceste zile si un semnal venit de la FMI care ar putea pune opozitia "intr-o postura jenanta".

In consecinta, democrat-liberalii si-au fixat ca tinta obtinerea unui scor de 40-45% in primul tur.

  • "Avem nevoie de acest scor pentru ca in turul II simpatizantii nostri si cei ai PNL, care sunt mai conservatori si nu vor respecta eventualele indicatii venite de la Crin Antonescu, sa vina masiv la vot", au spus surse PDL.