"Am sa le-o scriu inapoi" - este reactia lui Traian Basescu la declaratia de sustinerea a lui Klaus Johannis pentru functia de premier, adoptata miercuri dimineata de Parlament. Seful statului a participat, miercuri, la sedinta Colegiului Director al PD-L, explicand ca in aceeasi zi urmeaza sa isi depuna oficial candidatura la BEC si a dorit sa le multumeasca democrat-liberalilor pentru sprijinul politic si sa ii asigure ca va castiga alegerile.

Traian Basescu isi va depune candidatura la alegerile prezidentiale miercuri, la ora 14:00.

Seful statului a mai spus ca nu va mai chema partidele politice la consultari pentru numirea noului premier si a sustinut ca adevarata miza a demiterii Guvernului Boc prin motiune de cenzura ar fi fost dorinta senatorilor si a deputatilor de a evita organizarea referendumului pentru Parlamentul unicameral.

"Avem urgent nevoie de credibilitate pentru a putea sa atragem cele 3,5 milioane de euro care ne lipsesc de la buget in lunile noiembrie si decembrie", a mai adaugat seful statului, insistand ca e nevoie de o solutie rapida la criza politica.

Democrat-liberalii s-au reunit, miercuri dimineata, dupa ora 10:00, in sedinta Colegiului Director. La sedinta a participat si presedintele Traian Basescu.

PD-L este singurul partid parlamentar care si-a anuntat sustinerea pentru Lucian Croitoru, premierul desemnat de seful statului. Celelalte formatiuni parlamentare, inclusiv minoritatile nationale, au anuntat ca il sustin pe Klaus Johannis.