Premierul desemnat, Lucian Croitoru, continua consultarile si negocierile cu partidele parlamentare, in incercarea de a obtine o majoritate. El se intalneste, marti, la ora 14:00, la Parlament, cu reprezentantii PSD+PC, PNL, UDMR si grupului minoritatilor naţionale. Membrii opozitiei si-au exprimat sustinerea pentru Klaus Johannis si au anuntat ca vin la intalnirea cu Lucian Croitoru din politete.

Dupa intalnirea de luni cu PD-L, Croitoru a anuntat ca va propune PSD sa faca nominalizari pentru Ministerul de Interne in cabinetul sau. "Intentionez sa cer PSD sa imi prezinte trei propuneri pentru ministrul de Interne. E un proces de consultari, deci nu exclud ca oameni care au fost in guvern sa mai fie. Intentia mea este sa formez o majoritate. Optiunea urmatoare ar fi guvernul de uniune nationala", a declarat Lucian Croitoru.

Lucian Croitoru anuntase initial ca se va intalni luni si cu reprezentantii PNL si ai minoritatilor nationale, insa in cele din urma, intalnirea a fost programata pentru marti.

Liderul social-democrat Mircea Geoana, care, la inceput declarase ca o intalnire cu Croitoru nu isi are rostul, in conditiile in care PSD il sustine pe Klaus Johannis la sefia Guvernului, a acceptat, in cele din urma, o intalnire cu Lucian Croitoru, precizand insa ca face acest lucru "din politete".

  • "Este mai mult decat evident ca este folosit ca un iepure de catre domnul Basescu si ca nu are nici un fel de sansa sa gaseasca sprijinul Parlamentului Romaniei", a spus Geoana despre Lucian Croitoru.

PNL, PSD, UDMR si minoritatile nationale au anuntat ca il sustin pentru functia de premier al Romaniei pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, dar acesta a fost respins de presedintele Traian Basescu. Seful statului l-a desemnat pe Lucian Croitoru sa formeze noul guvern. PDL este singurul partid parlamentar care si-a anuntat sprijinul pentru premierul desemnat.