Parlamentarii liberali au hotarat redactarea unei scrisori de sustinere a lui Klaus Johannis pentru functia de prim-ministru, pe care o vor inainta presedintelui Traian Basescu, a anuntat luni presedintele PNL Crin Antonescu. Liderul liberal a precizat ca ii vor cere, de asemenea, sefului statului sa-i retraga mandatul lui Lucian Croitoru.

Antonescu a spus ca textul scrisorii va fi trimis si celorlalte partide din coalitia care il sustine pe Klaus Johannis (PSD, UDMR si grupului minoritatilor) pentru a o semna. Mai mult, ii vor prezenta scrisoarea si premierului desemnat Lucian Croitoru, la intalnirea de marti.

Declaratii Crin Antonescu:

  • Se mentine fara ezitare sprijinul parlamentarilor PNL pentru desemnarea lui Klaus Johannis ca premier.
  • Noi vom avea, in comun cu celelalte partide care sustin aceasta candidatura, o intalnire cu Lucian Croitoru maine (n.r. marti) si la aceasta intalnire il vom informa si pe Croitoru de o scrisoare pe care parlamentarii nostri au propus-o si pe care am acceptat sa o semnam toti parlamentarii. 
  • O scrisoare pe care o vom adresa presedintelui Romaniei prin care sa manifestam optiunea pentru desemnarea domnului Johannis si retragerea mandatului incredintat lui Lucian Croitoru, avand in vedere lipsa evidenta de sanse pe care domnia sa le are pentru a putea alcatui un Guvern.
  • In felul acesta, o scrisoare publica, oficiala, adresata presedintelui, semnata de toti parlamentarii acestor formatiuni, adica o majoritate demonstrata in toate felurile pentru desemnarea lui Johannis si retragerea mandatului lui Croitoru, credem ca este inca o formula care sa-l ajute pe presedintele Romaniei sa dea un raspuns pragmatic, rational unei crize politice care poate inceta chiar maine daca si presedintele intelege sa ia act de aceasta realitate parlamentara.