Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu si-a petrecut niciodata concediile in afara tarii nu pentru ca are un patriotism exagerat, dar in Romania totul e atat de frumos incat e pacat sa pleci in concediu in alta parte, relateaza NewsIn. Seful statului a vizitat, duminica, Targul de Turism al Romaniei, desfasurat in cadrul Complexului expozitional Romexpo, si s-a aratat incantat de expozitie.

  • "De sarbatori voi ramane in tara. Eu nu mi-am petrecut niciodata concediile in afara tarii, nu pentru ca am un patriotism exagerat, dar e totul atat de frumos in Romania, ca e pacat sa te mai duci in alta parte in concedii", a spus Basescu.
  • "Cred ca este o expozitie necesara si utila pentru cei interesati de turism, mi-a placut modul de prezentare a standurilor. Fiecare localitate participanta a incercat sa puna in valoare ce are mai frumos si cred ca si cei care se mai indoiesc daca merita sau nu sa fii roman, daca vad aceasta expozitie vor fi mandri de cat este de frumoasa tara", a adaugat Traian Basescu.

Traian Basescu a vizitat standurile principalelor zone turistice din Romania, prin care Sinaia, Predeal, Maramures, Sighisoara. La standul Maramuresului seful statului a primit in dar o traista populara. Presedintele a mai primit de la reprezentantii Tinutului Secuiesc un medalion din piele in forma de ancora, iar de la standul Vrancei a primit o sticla de vin.

Udrea: Presedintele merita titlul de "cel mai loial turist"

Ministrul turismului Elena Udrea a declarat ca presedintele ar trebui sa primeasca titlul de "cel mai loial turist", datorita faptului ca acesta isi petrece toate vacantele in tara.

  • "Cred ca ar merita titlul de cel mai loial turist pentru ca din cate stiu isi petrece toate vacantele in tara. Stiu ca prefera zona Prahovei, dar vom incerca sa il convingem sa mearga si in Maramures", a spus Udrea.