Liderul Partidului Romania Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, isi lanseaza, duminica, incepand cu ora 12.00, candidatura la alegerile prezidentiale. Evenimentul urma sa aiba loc la Teatrul Odeon din Capitala, insa reprezentantii PRM au anuntat ca directoarea institutiei le-a anulat azi-noapte accesul in cladire.

UPDATE: Corneliu Vadim Tudor si-a lansat candidatura la alegerile prezidentiale pe treptele Teatrului Odeon din Capitala, concentrandu-si discursul impotriva lui Traian Basescu, cu un mesaj nationalist, religios, si impotriva "mafiei".

Potrivit NewsIn, la eveniment au participat circa aproximativ 250 de simpatizanti, care s-au adunat in fata claridirii teatrului cu baloane rosii, galbele si albastre, pancarte, si bannere cu mesaje impotriva actualului presedinte Traian Basescu, dar si cu afise cu presedintele PRM, cu sloganul "Vadim presedinte ca el nu minte". In asteptarea "tribunului", organizatorii au improvizat un sistem de sonorizare cu doua portavoci pe o masina parcata in fata scarilor teatrului, difuzand cantece patriotice.

Presedintele PRM si-a facut aparitia intr-un palton negru, cu ochelari de soare Prada - afara fiind innorat si stand sa ploua - si cu un papion negru cu dungi oblice cu sclipici. Si-a inceput discursul la un microfon, preluat de la o statie de taxi, si cuplat la sistemul improvizat de sonorizare, insa spusele liderului PRM se distingeau cu greu din cauza problemelor de sunet. Solutia de rezerva a fost o portavoce de mana, la care si-a continuat discursul schitat pe o coala A4.

Chiar de la inceput, Vadim Tudor l-a identificat pe Traian Basescu drept principalul vinovat pentru problemele legate de lansarea candidaturii sale, precizand ca seful statului "a dat ordin" pentru a i se "bloca" intrarea in cursa. Presedintele PRM l-a catalogat pe seful statului drept "dictachiorul" si a facut referire la mesajul sau din campanie: "hotilor, banditilor, ce ati facut cu tara noastra - puscaria va mananca!".

C.V.Tudor nu are program, dar promite arestarea "mafiotilor", confiscarea averilor si austeritate "de sus pana jos"

Vadim Tudor si-a anuntat sloganul de campanie, "Salvati Romania, SOS Poporul Roman", si a mentionat ca nu are un program, dar promite cinci masuri daca va fi ales presedinte.

"Unu - asigurarea in bune conditiuni a sarbatorilor de iarna si anume hrana, caldura, lumina, medicamente pentru populatie cel putin pana iesim in primavara, deci, daca nu se iau masuri urgente acum vom pierde pe drum mii si mii de semeni ai nostri care nu au ce manca si care cauta prin gunoaie. Doi - decretarea starii de urgenta in economie, trebuie inchise de urgenta robinetele jafului, trebuie luat inapoi Petrom-ul, trebuie nationalizate cateva combinate, cateva uzine, cateva banci (...) Trei - arestarea a circa 1.000 de mafioti, se stiu ei care. Confiscarea averilor lor si formarea unui fond national de ajutorare a oamenilor saraci. Patru - instaurarea unui regim de austeritate de sus pana jos si eliminarea luxului, sa se termine cu odraslele de bani gata(...) Cinci - deblocarea functiilor vitale si a institutiilor statului roman, pentru ca nu mai merge nimic in tara asta, niciuna dintre puteri, anume puterea legiuitoare, puterea executiva si puterea judecatoreasca", a promis presedintele PRM.

De asemenea, Vadim Tudor a precizat ca "mizeaza" nu pe o singura carte, cum a facut Basescu, ci pe doua, pe Constitutie si pe Biblie.

Candidatura lansata in strada. PRM-istilor nu li s-a permis accesul in Teatrul Odeon

Evenimentul a fost organizat pe treptele Teatrului Odeon dupa o serie de dispute privind inchirierea salii teatrului, unde peremistii au sustinut ca ar fi repetat timp de patru zile lansarea candidaturii lui Corneliu Vadim Tudor, in program fiind un spectacol de muzica populara.

"Directoarea teatrului a primit ordin de la Traian Basescu sa nu ne lase sa intram in cladire", a declarat duminica purtatorul de cuvant al partidului, Marius Marinescu, sustinand ca PRM ar avea contract cu Teatrul Odeon, dar ca directorul institutiei le-a transmis ca nu se mai poate face lansarea.

Mai multi membri si simpatizanti ai PRM au declarat ca vor sustine un miting in fata teatrului, cerand in acest sens o aprobare de la municipalitate.

"Nu exista absolut niciun contract intre organizatorii acestui eveniment si Teatrul Odeon, nicio hartie scrisa. Viceprimarul Victor Iovici m-a contactat, miercuri, spunand ca doreste ca retina sala pentru un eveniment in legatura cu primarul Sorin Oprescu. Teatrele sunt subordonate primariei, astfel ca, la cererea acesteia, suntem obligati sa le punem la dispozitie sala. Nicio secunda nu s-a vorbit despre PRM. As fi spus nu hotarat de la inceput", a declarat pentru NewsIn Dorina Lazar, directorul Teatrului Odeon.

In cursul serii de sambata, directorul teatrului a fost contactat telefonic de unul dintre angajatii institutiei, care i-a comunicat ca l-a vazut in sala pe Codrin Stefanescu, explica Lazar, adaugand ca a dat dispozitie ca membrii PRM sa nu fie lasati in sala.

In urma cu o saptamana, liderul PRM anuntase ca urmeaza sa isi lanseze candidatura pe 17 octombrie, dar nu stabilise inca unde va face acest lucru, spunand ca nu a gasit o sala pentru acest eveniment.

  • "Am amanat-o pentru 17 octombrie, suntem in grafic, inca nu e timpul pierdut. Daca e vreo institutie de genul acesta, care depinde de oamenii lui Basescu, voi evita, o sa imi fac lansarea in Parcul Cismigiu sau la vreun McDonald's, gasim noi, sau in Gara de Nord, vedem noi", spunea atunci Corneliu Vadim Tudor.

El asteapta la eveniment aproximativ 1.000 de persoane si spune ca va organiza si un spectacol sustinut de mai multi artisti.