Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca a fost sunat in cursul diminetii de sambata de premierul desemnat Lucian Croitoru care i-a solicitat o intalnire la sediul PSD sau la Senat, dar ca pozitia PSD este ca, pentru o propunere "exclusiv a PDL", consultarea nu-si are rostul, transmite NewsIn. Croitoru a precizat vineri ca le va trimite incepand cu ziua de sambata scrisori partidelor parlamentare in care le va propune intalniri pentru negocieri de formare a noului Cabinet.

UPDATE: Mircea Geoana isi va depune joi, 22 octombrie, candidatura pentru alegerile prezidentiale, la Biroul Electoral Central.

  • "M-a sunat la telefon in cursul diminetii domnul Lucian Croitorul. Mi-a solicitat o intalnire la partid sau la Senat. I-am spus care este punctul meu de vedere. Imi va trimite o scrisoare oficiala, dar pozitia noastra in acest moment este ca, pentru o propunere care este exclusiv a PDL, dialogul si consultarea practic nu isi au rostul", a declarat Mircea Geoana.

Premierul desemnat Lucian Croitoru a ajuns sambata la Palatul Victoria, fara a face declaratii, fiind de asteptat sa incerce sa-i contacteze pe liderii partidelor parlamentare pentru discutii privind constituirea Guvernului.

Johannis, invitat de Geoana la Bucuresti duminica, la o intalnire cu partidele care il sustin

Presedintele PSD Mircea Geoana a mai declarat sambata, la Brasov, ca majoritatea parlamentara care il sustine pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pentru functia de premier isi reconfirma, fara rezerve, sprijinul pentru acesta si ca l-a invitat, pentru duminica, la o noua intanire la Bucuresti. Geoana a spus ca, in cursul diminetii de sambata, a avut o convorbire telefonica cu Johannis, subiectul abordat fiind situatia creata prin desemnarea lui Criotoru ca viitor premier.

  • "Am avut o convorbire cu domnul Johannis si am stabilit ca maine, duminica, sa avem o intalnire la Bucuresti cu reprezentantii majoritatii formate in Parlament pentru a putea reconfirma sprijinul pentru domnia sa si pentru a stabili un plan de actiune in Parlament si in ceea ce priveste discursul public", a afirmat liderul PSD.

Geoana a mai spus ca PSD nu a decis sa-l sprijine pe Johannis pentru ca are o imagine buna, ci pentru faptul ca a reusit sa faca lucruri importante la Sibiu.

  • "Nu sunt interesat de un concurs de frumusete, cine profita mai mult de imaginea pozitiva a domnului Iohannis. Nu asta ma intereseaza, ci in primul rand ca un om serios care a demonstrat ca stie sa conduca comunitati mari si sa faca un lucru bun pentru un oras fanion in Europa, care e Sibiul, sa-si aduca contributia si in fruntea Guvernului", a mai spus Geoana.

Crin Antonescu a avut o intalnire privata, la Sibiu, cu Klaus Johannis

Liderul PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat, sambata, ca presedintele liberalilor, Crin Antonescu, a avut o intalnire privata, la Sibiu, cu primarul Klaus Johannis, transmite NewsIn. Cazan a spus ca intalnirea a durat aproximativ o ora si a precizat ca nu a fost organizata de PNL Sibiu.

  • "Stiu doar ca a fost o vizita integral privata, iar acum domnul Crin Antonescu este la Bucuresti", a spus Cazan.