Presedintele Traian Basescu il vede pe Lucian Croitoru "premier pana la sfarsitul actualei legislaturi", nu doar pana dupa alegerile prezidentiale, a afirmat, sambata dimineata, seful statului, la Pro Tv.

  • "Aceasta saptamana a fost un vis urat", a mai comentat seful statului, referindu-se la criza politica.
  • "Daca imi termin activitatea de presedinte acum in decembrie, marea mea dorinta este sa mai plec un an pe mare. La 58 de ani, pot sa mai plec. Daca mai castig un mandat de presedinte, voi ramane doar intelept dupa doua mandate, pentru ca la 63 de ani voi fi prea batran ca sa mai plec pe mare", a adaugat seful statului.
  • Traian Basescu este optimist in ceea ce priveste viitorul romanilor: "Dupa ce vom depasi aceasta criza economica nenorocita, am convingerea ca romanii vor trai in fiecare an din ce in ce mai bine. Cu certitudine, peste 20 de ani vom trai mult mai bine decat astazui, asa cum astazi traim mult mai bine decat acum 20 de ani."
  • Seful statului a mai dezvaluit ca s-a simtit "sfidat" de Klaus Johannis, candidatului PSD, PNL si al UDMR la functia de premier, din cauza ca acesta nu l-a contactat dupa ce cele 3 partide si-au anuntat sustinerea pentru el.
  • In privinta democratiei, seful statului s-a declarat convins ca "Vom invata democratia cu timpul, ne va intra in sange."
  • Presedintele a tinut si sa sublinieze faptul ca introducerea votului uninominal "a adus o imbunatatire a clasei politice", amintind ca, daca in favoarea suspendarii sale, in 2007, au votat 322 de parlamentari, in favoarea motiunii de cenzura au votat 254 de parlamentari.
  • Seful statului a mai adaugat ca isi doreste un al doilea mandat pentru ca e "nemultumit de primul", in care nu a reusit sa isi atinga toate obiectivele, si ca se gandeste sa foloseasca, in campania electorala, acelasi slogan ca si in 2004, "Sa traiti bine!".