Statul ar putea avea probleme cu plata pensiilor si a salariilor, la sfarsitul lunii noiembrie si in decembrie, in cazul in care legile pe care Guvernul s-a angajat sa le promoveze, prin acordurile incheiate cu institutiile financiare internationale, nu vor fi adoptate, a declarat, joi seara, la Realitatea Tv, premierul interimar Emil Boc, potrivit NewsIn.

El a dat asigurari ca in acest moment nu sunt probleme cu plata salariilor si a pensiilor, insa a atras atentia ca situatia poate deveni dificila in cazul in care nu vor fi respectate angajamentele internationale: adoptarea legii pensiilor, a legii responsabilitatii fiscale si daca Legea bugetului de stat nu este trimisa la Parlament.

Boc a mai tinut sa adauge ca, pana in trimestrul al III-lea, Guvernul s-a achitat de toate obligatiile asumate prin acordurile cu FMI si CE.

Emil Boc a mai afirmat, joi seara, ca in cadrul PD-L a fost luata in discutie, inaintea dezbaterii motiunii de cenzura in Parlament, varianta demisiei Guvernului, insa spune ca ar fi fost un las daca ar fi demisionat inaintea votarii motiunii:

"As fi fost un las. A fost o discuţie in acest sens, nu neg, dar daca as fi facut acest gest ar fi trebuit sa recunosc ca nu am avut curajul sa duc in Parlament niste legi", a afirmat premierul in exercitiu, menţionand, printre altele, Legea pensiilor.

Surse din PDL declarau, luni, cu o zi inaintea dezbaterii si votarii motiunii de cenzura in Parlament, ca Guvernul ar putea demisona inainte de motiune.