Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi ca Uniunea nu se dezice de Klaus Johannis, dar ca nu va refuza o invitatie din partea lui Lucian Coritoru de a avea o intalnire, informeaza NewsIn. Potrivit lui Hunor, UDMR este interesata de restabilirea echilibrului politic si ca va discuta cu toate partidele parlamentare, intrucat nu exista o coalitie formalizata juridic intre PSD+PC, UDMR, PNL si grupul minoritatilor.

  • "In legatura cu decizia PSD+PC, UDMR, PNL si grupul minoritatilor in ceea ce-l priveste pe Klaus Johannis, aceasta ramane valabila, in rest nu exista o coalitie formalizata din punct de vedere juridic", a declarat Kelemen Hunor, candidatul din partea UDMR la alegerile prezidentiale.
  • "Interesul national cere depasirea crizei politice cat mai repede. Solutia propusa de PNL, asumata de UDMR si PSD cu Klaus Johannis premier ar avea o majoritate, ar fi insemnat ca aceasta criza politica putea fi depasita in cateva zile, chiar pana la vizita vicepresedintelui american in Romania."
  • "Nu ne dezicem de Klaus Johannis si suntem convinsi ca, daca vorbim de un Guvern de uniune nationala, in jurul lui Klaus Johannis s-ar fi putut forma un astfel de guvern. UDMR va fi si este interesat de stabilitate politica si vom dialoga cu toate partidele politice parlamentare."
  • "In cazul in care premierul desemnat - Lucian Croitoru - solicita o intalnire cu UDMR, nu vom refuza o astfel de solicitare, fiindca in acest moment, in afara de dialog, intelepciune, responsabilitate, nu exista alta cale sa iesim din aceasta criza politica."
  • "In afara de dialog nu exista alta cale sa iesim din criza politica, care a fost creata in decembrie 2008 odata cu formarea coalitiei PD-L-PSD."