Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat ca nu este dezamagit de anuntul privind desemnarea lui Lucian Croitoru pentru functia de premier si ca se astepta la acest pas. Johannis, care a fost propus pentru a prelua sefia Executivului de PSD-PNL-UDMR, a spus ca a fost sunat de presedintele Traian Basescu cu cateva minute inainte de anuntul de joi, iar seful statului i-a prezentat motivatiile care l-au determinat sa-l propuna pe Croitoru.

"Nu sunt dezamagit", a spus Klaus Johannis intr-un interviu acordat postului Realitatea TV. El a declarat ca se astepta la acest pas. In cursul diminetii, edilul sef al Sibiului afirmase ca are 50% sanse sa devina premier al Romaniei.

Johannis a spus ca seful statului l-a sunat sa-l informeaze in legatura cu nominalizarea lui Lucian Croitoru, prezentandu-i motivatiile deciziei sale.

Klaus Johannis a mai spus ca "sotia mea va fi usurata ca n-am fost desemnat premier". Cu cateva ore inainte, primarul Sibiului afirmase ca "nu m-am sfatuit cu niciun politician, ci cu sotia" si ca aceasta "nu a fost foarte fericita de posibilitatea de a deveni premier".

Klaus Johannis a acceptat miercuri propunerea de a fi premier, inaintata de reprezentantii PSD, PNL, UDMR, PC si grupul parlamentar al minoritatilor nationale. Dupa discutiile de la Senat cu liderii acestor formatiuni, Johannis a anuntat: "In acest moment sunt candidatul promovat de PNL, PSD, UDMR, PC si grupul minoritatilor nationale. Acest lucru a fost scris si scrisoarea a fost inaintata presedintelui". In ceea ce priveste durata mandatului sau, el a precizat ca, daca va fi desemnat, va fi premier doar pana dupa alegerile prezidentiale.