Secretarul executiv al PDL, Elena Udrea, a declarat, joi, ca respingerea de catre Parlament a propunerii de premier a presedintelui Traian Basescu ne aduce in situatia alegerilor anticipate, relateaza NewsIn. Daca partidele de opozitie refuza nominalizarea presedintelui, ajungem la alegeri anticipate”, a spus Udrea, care a precizat ca ar putea fi vorba de un premier nemembru PDL.

  • “Daca asta este optiunea majoritatii nou constituite in Parlament, sa cada un guvern care s-ar forma in urma nominalizarii presedintelui, atunci ajungem la alegeri anticipate”, a declarat, la Realitatea FM, ministrul interimar al turismului si mediului, Elena Udrea.

De asemenea, Elena Udrea anunta ca propunerea PD-L pentru postul de premier ar putea fi o persoana care nu este membru de partid.

  • “Ar fi posibil pana la urma sa fie cineva care nu este membru PD-L. Insa pot sa va spun ca prima optiune a partidului nostru este sa fie un membru de partid.”

PDLa trimis sefului statului, joi dimineata, o noua propunere de premier

Conducerea democrat-liberalilor a renuntat sa mai convoace Biroul Permanent National, presedintii organizatiilor judetene fiind consultati telefonic asupra nominalizarii pentru postul de prim-ministru, nominalizare ce a fost deja trimisa la presedintele Basescu.

Propunerea democrat-liberalilor pentru postul de prim-ministru a fost decisa in cerc restrans de catre liderii partidului. Ulterior, acestia i-au consultat si pe presedintii organizatiilor judetene din PDL. "Sedinta Biroului Permanent National nu va mai avea loc deoarece liderii din teritoriu au fost consultati prin telefon si au aprobat decizia", a declarat un lider democrat-liberal.

Desi aseara presedintele PDL Emil Boc a spus ca nominalizarea partidului sau va fi decisa joi dimineata, in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent, pana la urma conducerea partidului a preferat un procedeu mai expeditiv. Propunerea a fost deja trimisa la Palatul Cotroceni urmand ca anuntul oficial sa fie facut de presedintele Basescu in jurul orei pranzului.