Social-democratii au incheiat discutiile separate cu primarul Sibiului Klaus Johannis. La finalul intrunirii, presedintele PSD Mircea Geoana s-a limitat sa anunte ca a avut o discutie "foarte buna cu domnul primar, (...) cu care am o relatie personala cordiala". "Ar fi o investitie buna, din care toti romanii ar avea de castigat", a precizat Geoana, intrebat de jurnalisti daca se afla alaturi de viitorul premier.

Intalnirea de la Senat - anuntata initial pentru ora 11.00, cu participarea liderilor PSD, PNL, UDMR si a edilului Sibiului - a inceput cu o intarziere de aproape doua ore, dupa ce Mircea Geoana a anuntat ca doreste o intrevedere cu Klaus Johannis.

Miercuri dimineata, la plecarea din Sibiu, Johannis a declarat ca este mai convins decat marti sa accepte functia de sef al Guvernului. "Merg la Bucuresti sa negociez si important este ca sunt dispus sa renunt la functia de primar al Sibiului", a declarat Johannis. Intrebat daca este deschis sa accepte un mandat pana la alegerile prezidentiale sau discutiile se poarta pe marginea unui mandat pe termen lung, edilul Sibiului a replicat: "Negociez".