Grupul deputatilor PNL a decis marti, prin vot, ca in locul lui Bogdan Olteanu, functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor sa fie ocupata de Ludovic Orban, informeaza NewsIn. Anuntul a fost facut de liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu, care a precizat ca au existat doua candidaturi pentru postul vacant, anume cea a lui Ludovic Orban si a lui Relu Fenechiu.

  • "Majoritatea colegilor s-au exprimat in favoarea lui Ludovic Orban care de acum inainte va fi vicepresedintele propus de liberali in Camera Deputatilor", a spus Tariceanu.

Liberalul Bogdan Olteanu a transmis luni oficial conducerii deputatilor ca pleaca din functia de vicepresedinte al Camerei, dupa ce in cursul saptamanii trecute a fost ales viceguvernator al BNR, a precizat, pentru NewsIn, chestorul Camerei, Dan Motreanu.

Olteanu nu a demisionat deocamdata din calitatea de deputat. Liberalul a fost ales, saptamana trecuta, viceguvernator al BNR prin votul plenului reunit al celor doua camere ale Parlamentului. Din aceasta calitate, el trebuie sa renunte la locul sau in Parlament, care va deveni vacant, cele doua functiile fiind incompatibile. Legea prevede ca se vor organiza noi alegeri in colegiul uninominal in care a fost ales.