Candidatii la alegerile prezidentiale si-au lustruit latura umana, au cosmetizat-o si au inclus-o in oferta electorala pentru cursa catre Cotroceni. Candidatii incerca acum cu o lacrima, cu o poveste despre familie sau o melodrama traita in direct sa-si miste alegatorii. Traian Basescu plange la ProTv pentru a zecea oara in timp ce a recitat un poem dedicat mamei sale. Il puteti vedea duminica seara. Mircea Geoana relateaza pentru PlayBoy, ultimul numar, cum si-a cucerit sotia la schi. Iar cel de al treilea favorit pentru Cotroceni, Crin Antonescu si-a povestit dramele si bucuriile personale in clipuri electorale si interviuri in presa.

Presedintele Traian Basescu foloseste cel mai bine arma umanizarii la televizor. Ultimul episod s-a derulat in studiourile ProTv, unde presedintele a recitat cu lacrimi in ochi o poezie scrisa de el pentru mama sa pe vremea cand era capitan de vas. In timp ce a recitat versurile: Un trandafir, trei lacrimi s-un sarut/ La capul mamei ce murise trista/ Cu gandul la copilul ce-a crescut, presedintele a varsat si o lacrima.

A varsat inca o lacrima. A zecea oara

Basescu si baile de multime
Basescu si baile de multime
Foto: www.presidency.ro
Potrivit unui recensamant al reprizelor de bocit facut de presa centrala din 2004, de la celebrul episod "draga, Stolo" pana in iunie 2009, Traian Basescu a varsat lacrimi de opt ori. De atunci, a mai plans o data la dezvelirea unui bust al Reginei Maria, tocmai pe 11 septembrie si, in urma cu cateva zile, la inregistrarea emisiunii Serviciul Roman de Comedia realizata de grupul Divertis si care va fi difuzata duminica seara la ProTv. In total, presedintele a plans de zece ori.

In cei cinci ani de mandat, Traian Basescu a fost omniprezent la manifestari unde a stat de vorba cu oamenii, a dansat, a baut tuica si a degustat produse traditionale. De la petrecera rromilor din Valcea pana la traditionalul festival al Cascavelei din Valea Doftanei, Basescu a incercat sa isi consolideze pozitia de presedinte al poporului. Pana si anuntul candidaturii la un nou mandat l-a facut in mijlocul oamenilor. La Sannicolaul Mare un localnic membru PD-L i-a cerut sa isi anunte candidatura.

Presedintele Traian Basescu a mai fost prezent si la emisunea ProMotor difuzata tot de ProTv. A povestit despre masinile pe care le conduce si despre cum a fost oprit in prima zi dupa ce si-a luat permisul de catre un politist pentru ca ar fi condus cu 120 km/h.

"Era un politist, n-o sa-l uit cat oi trai, in varsta, plinut. Am oprit masina in dreptul politistului, la semn, mi-a facut semn sa ma dau jos din masina, s-a urcat el, cu actele mele in mana, se vedea si portocala pe parbriz, m-am dat jos din masina si el s-a urcat in locul meu pe scaunul soferului si a discutat cu sotia mea, spunandu-i: «Doamna, sotul dumneavoastra este inconstient, uitati-l, ieri si-a luat permisul si astazi goneste cu 120. Opriti-l sa mearga cu aceasta viteza. A fost o lectie pe care am primit-o la primul drum pe care l-am facut", a povestit Basescu.

Geoana povesteste in PlayBoy cum si-a cucerit sotia

Copiii dau bine in poza
Copiii dau bine in poza
Foto: www.mirceageoana.ro
Mircea Geoana a inceput si el sa pedaleze pe latura umana. Si-a pus viata pe tapet intr-un interviu-fluviu in PlayBoy, editia romana a celebrei publicatii. Candidatul PSD povesteste cum si-a cucerit viitoarea nevasta, despre familia sa si despre cariera sa de arbitru de fotbal.

"Pe Mihaela, am cucerit-o la... inaltime. Mai exact la Predeal, la coada pe partia de schi de la Clabucet. Era in 1983. De-abia invatam sa schiez. Eram, insa, foarte hotarat sa reusesc. Am nimerit in acelasi telescaun cu Mihaela si... s-a intamplat! Iata ca sunt deja 26 de ani. in 1985 ne-am casatorit. Mihaela m-a ajutat foarte mult. in perioada petrecuta in SUA, am vazut cat de important este rolul sotiilor pentru un diplomat, pentru o persoana publica. Usor, usor, chiar daca suntem o societate inca destul de misogina, vom depasi spectrul Elenei Ceausescu si al altor Elene a caror influenta a fost nefasta", spune Mircea Geoana", povesteste Mircea Geoana in interviul publicat de PlayBoy citat de Mediafax.

Tot la capitolul "un om dintre oameni", Geona a realizat si o minicampanie prin tara in care s-a intalnit cu agricultorii si a arata ca si-a tinut promisiunea facuta in urma cu un an ca fiecare tanar care se va intoarce in tara va primi 20 000 de euro. Pe larg despre acest subiect aici.

Geoana si-a lansat minicampania in judetul Arges in curtea familiei Trica, de al carei nume s-a folosit si in discursul rostit la Romaero la a treia lansare in cursa pentru Cotroceni. "Sper ca Liliana si Robert Trica din, Stefanesti, Arges se uita acum la televizor. Pentru ca vreau sa-i salut de aici de la acest congres. Ei au primit 25.000 de euro pentru agricultura. Ca ei mai sunt cateva sute."

Site-ul de campanie mirceageoana.ro este plin de fotografii si clipuri video in care prezidentiabilul Mircea Geoana apare ori in mijlocul oamenilor la vreun targ, ori inconjurat de copii ori de pensionari.

Si Mircea Geoana a fost prezent in emisiunea Serviciul Roman de Comedie a grupului Divertis unde a avut o prestatie neutra, fiind insa pus in dificultate la finalul interviului cand sosia lui Traian Basescu interpretat de unul dintre actorii grupului i-a propus o intelegre care suna asa: "In primul tur al alegerilor, Traian Basescu il sustine pe Geoana iar in turul doi Geoana sa il sustina pe Basescu."

Antonescu isi povesteste drama din familie



Antonescu si poporul
Antonescu si poporul
Foto: www.crinantonescu.ro
Crin Antonescu nu este adeptul bailor de multime, in schimb isi dezvaluie cele mai dramatice aspecte ale vietii personale. In septembrie Candidatul PNL a fost prezent la emisiunea 10 pentru Romania, difuzata de Realitatea Tv. In cadrul emisiunii a fost difuzat un reportaj in care Antonescu vorbeste pe larg despre viata personala, despre sotia decedata, despre cum si-a crescut singur fiica si despre relatia cu Adina Valean.

"Pe Aurelia am cunoscut-o in vacanta la Tulcea", povesteste Crin Antonescu. In reportaj se mentioneaza si faptul ca fosta sotie a pierdut o sarcina si ca in 2004 din cauza unei boli necrutatoare, Aurelia Antonescu s-a sinucis. Candidatul PNL a vorbit despre acest incident, destul de retinut: "Totul e altfel. Lumea nu e aceeasi. Cred ca e greu sa cresti un copil oricum. Este insa si una din cele mai mari sanse pe care viata ti le poate da", mai spune Antonescu.

Pe fundalul imaginilor in care Antonescu isi conduce fiica la scoala acesta vorbeste si de relatia cu Adina Valean (la momentul difuzarii reportajului Antonescu nu era casatorit cu eurodeputatul Valean). "Am sansa unei noi intalniri. Intalnirea pare sa fie buna si in trei. Cred ca va fi intersant", a mai declarat Antonescu.

In cadrul aceleiasi emisiuni candidatul PNL la prezidentiale a vorbit si despre tatal sau despre care spune ca i-a fost model. "Era un tata foarte cald, dar avea un tip de exigenta destul de ridicata. Nu in sensul dur. Era foarte cald, foarte ludic foarte jucaus daca vreti. Insa simteai ca atunci cand vorbeste despre lucrurile importante are un nivel maxim de exigenta", a spus Crin Antonescu despre tatal sau.

Cu toate ca a declarat in repetate randuri ca nu doreste sa isi expuna viata personala spatiul public, Antonescu a vorbit pe larg despre relatia sa cu europarlamentarul PNL Adina Valean si despre casatoria lor. Casnicia cu Adina Valean a fost inclusa de Antonescu si in declaratiile de campanie. "In 2014 o sa merg in luna de miere. Va spun cu precizie, in iarna lui 2014. Acuma, daca nu considerati ca o luna de miere se poate face la Cotroceni. Eu nu cred", a declarat Crin Antonescu pe 7 octombrie.

Fata de ceilalti doi contracandidati, Crin Antonescu este mai putin prezent la manifestatiile publice. Cu toate aceste in clipurile video de promovare sunt inserate imagini cu el in mijlocul oamenilor sau inconjurat de copii.