Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat ca liderii partidului au decis, in cadrul sedintei de luni a Biroului Permanent National al PDL, ca nu vor mai organiza o lansare oficiala a candidaturii lui Traian Basescu, deoarece aceasta ar fi avut deja loc, transmite NewsIn. Democrat-liberalul a explicat ca lansarea candidaturii lui Basescu a survenit "natural" si ca nu mai este necesara o alta lansare.

Conducerea PDL a hotarat, luni, sa convoace din nou Colegiul Director al partidului pentru joi, la ora 16:00, aceasta avand ca scop sincronizarea agendei partidului cu cea a presedintelui Traian Basescu in vederea campaniei pentru alegerile prezidentiale.

  • "Unul din scopurile sedintei este punerea de acord a agendei PDL cu agenda presedintelui pentru sustinerea sa la alegerile prezidentiale. Nu vom face o ceremonie de lansare, ea a avut loc la sfarsitul saptamanii, anuntul a fost deja facut. Pe noi ne intereseaza acum problemele populatiei. Lansarea a avut loc natural. (...) Nu am discutat cu domnul presedinte, a fost decizia noastra. Sunt convins ca ne vom armoniza in perioada urmatoare", a spus Flutur.

Intrebat cum explica faptul ca au aparut in Bucuresti materiale electorale cu Traian Basescu, tiparite la comanda PDL, inainte de anuntul presedintelui, Flutur a raspuns ca acestea au fost initiative ale unor organizatii ale PDL, nu o strategie la nivel national. Democrat-liberalul a mai spus ca liderii PDL nu au fost suprinsi de anuntul candidaturii lui Basescu, ci de modul in care acesta a fost facut.

  • "Faptul ca va candida a fost spus de mai multe ori, inclusiv de catre presedintele partidului, Emil Boc. Momentul si modul in care a anuntat a fost o surpriza pentru toata lumea", a spus pedelistul.