Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, isi anunta luni candidatura la Presedintie, printr-o conferinta sustinuta in jurul orei 16:00, a declarat pentru NewsIn Octav Cozmanca, unul din coordonatorii viitoarei sale campanii.

De asemenea, pe site-ul lui edilului-sef al Capitalei, www.sorinoprescu.ro, este afisat un mesaj care indica timpul ramas "pana cand Sorin Oprescu va face un anunt foarte important".

Lansarea lui Oprescu, amanata de mai multa vreme, are loc pe fondul grevei unei parti a bugetarilor.

Primarul Bucurestiului declara la sfarsitul lunii august, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca ia in calcul "foarte serios" posibilitatea de a candida la prezidentiale, o decizie in acest sens urmand a fi anuntata in cateva saptamani. Oprescu a explicat ca aceasta intentie este o idee de-a sa recenta, pentru ca inainte nu-si imagina ca Romania va ajunge "in circul asta care se petrece acum", dar a sustinut ca exista si posibilitatea sa se razgandeasca. Edilul sef al Capitalei s-a mai aratat atunci increzator in sansele sale, spunand ca este "tot atat de bun ca toti candidatii la prezidentiale la un loc si mai mult decat atat!".