PDL se pregateste pentru evenimentul de lansare oficiala a presedintelui Traian Basescu pentru o noua cursa prezidentiala, care va avea loc, cel mai probabil, in data de 17 octombrie, la Sala Palatului din Capitala, potrivit unor surse democrat-liberale, citate de Mediafax. O decizie finala privind ziua lansarii oficiale urmeaza a fi transmisa de seful statului staff-ului de campanie al PDL in perioada premergatoare.

Coducerea partidului avea pregatite doua date pentru lansarea lui Basescu, respectiv 10 si 17 octombrie, in acest sens fiind rezervata Sala Palatului din Capitala, locul unde democrat-liberalii isi organizeaza toate lansarile si evenimentele importante de campanie. Surse din PDL au declarat ca, cel mai probabil, data finala pentru acest eveniment este 17 octombrie. Lansarea lui Traian Basescu va avea loc odata cu convocarea Conferintei Nationale a partidului, care va strange aproximativ 7.000 de militanti.

Pana in data de 17 octombrie, seful statului isi va continua periplul prin tara, evenimentul formal de la Sala Palatului fiind organizat astfel incat PDL sa isi anunte sustinerea pentru Traian Basescu.

Traian Basescu a anuntat sambata, la Sannicolau Mare, intentia de a candida pentru un nou mandat de presedinte. Democrat-liberalii au putut demara, astfel, strangerea de semnaturi pentru sustinerea candidatului Traian Basescu, ei dorind sa adune aproximativ un milion de semnaturi, desi legea obliga strangerea a maxim 200.000. Semnaturile vor fi depuse la BEC impreuna cu dosarul de candidatura.