Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca anuntul facut sambata de presedintele Traian Basescu, privind intentia de a candida pentru un nou mandat de sef al statului, "nu e nicio surpriza", ci "sfarsitul unei mici parodii in care nu a pacalit pe nimeni". Geoana si-a lansat oficial, cu o zi in urma, candidatura la Presedintie.

  • "Nu e nicio surpriza, el este in campanie din 2004 si in mod evident acest anunt nu face decat sa simplifice dezbaterea."
  • "A facut acest anunt dupa ce l-a numit pe Vasile Blaga la Interne, pentru a fi sigur ca pe partea de control al alegerilor are omul cel mai disciplinat."
  • "Din punct de vedere al participarii sale la competitie, este un lucru bun, pentru ca romanii se vor putea pronunta asupra celor 5 ani de mandat Traian Basescu.
  • "Este si sfarsitul unei mici parodii in care nu a pacalit pe nimeni si asa cum nu i-a pacalit pe romani timp de 5 ani de zile nu-i va pacali nici in aceasta campanie."

Presedintele Traian Basescu a anuntat, sambata, in cadrul unei intalniri cu fermierii de la Sannicolau Mare, judetul Timis, ca va candida pentru un nou mandat de presedinte: "Cel mai bun lucru e sa faci lucruri la care nu te astepti. Eu nu ma asteptam sa imi anunt candidatura la Sannicolau Mare, dar ma bucur ca am facut acest lucru in mijlocul unor oameni ca dvs. Acum stiu ca este decizia corecta", a spus seful statului.