Traian Basescu a anuntat sambata ca va candida pentru un nou mandat de presedinte: "Aici, la Sannicolau, va doresc o dupa-amiaza placuta si voi reveni la Sannicolau Mare pentru ca de acum Sannnicolau Mare pentru mine a devenit un loc important, locul in care presedintele in functie anunta ca va mai candida pentru un mandat", a spus Basescu, citat de NewsIn.

Seful statului a motivat ca a facut acest lucru "pe moment" pentru ca a fost intrebat de mai multi dintre localnicii care l-au primit.

"Multa lume imi pune intrebari si stiu ca si dumneavoastra aveti intrebari. Probabil una dintre ele este daca voi candida. Va spun ca da, voi candida", a declarat Traian Basescu, citat de Mediafax.

Seful statului a recunoscut ca nu se astepta sa isi anunte candidatura la Sannicolau Mare.

"Cel mai bun lucru e sa faci lucruri la care nu te astepti. Eu nu ma asteptam sa imi anunt candidatura la Sannicolau Mare, dar ma bucur ca am facut acest lucru in mijlocul unor oameni ca dumneavoastra. Acum stiu ca este decizia corecta", a spus Basescu.

Presedintele a fost intrebat, de Mediafax, din partea carui partid va candida la alegerile prezidentiale, seful statului spunand ca ramane de vazut daca vreun partid isi va asuma candidatura sa. "Constitutia nu imi permite sa fiu membrul vreunui partid. Ramane de vazut daca se va gasi un partid care sa isi asume candidatura mea", a spus Basescu.

Presedintele Basescu declara luna trecuta, la TVR, ca nu "stie daca va mai candida", explicand ca unul dintre motivele pentru care umbla mult in tara este sa-si dea seama daca mai poate candida inca o data".

Seful statului mentiona atunci si cateva greseli ale mandatului sau: lipsa de tact in relatia cu Parlamentul si cu Guvernul, anuntul privind demisia in cinci minute daca va fi suspendat si promulgarea legii de majorare a salariilor profesorilor.