Guvernul condus de Emil Boc a decis schimbarea din functie a prefectilor si secretarilor de stat numiti la propunerea PSD, in locul acestora fiind numite persoane sustinute de PDL, a anuntat ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, in cadrul sedintei de guvern de joi seara. Noul sef al DGIPI a fost numit Stefan Zaharia Pop.

''Prefectii sunt reprezentantii Guvernului in teritoriu. De astazi Guvernul are o alta componenta politica. Au fost eliberati din functie o serie de prefecti'', a spus Blaga.

Potrivit lui Blaga, la sefia Directiei Generale de Informatii si Protectie Informativa (DGIPI) a fost numit comisarul-sef Stefan Zaharia Pop. Gelu Drajneanu, seful DGIPI pana in prezent, a demisionat, joi dimineata, de la conducerea directiei, imediat dupa anuntul privind revocarea lui Dan Nica din functia de ministru de Interne.

De asemenea, Nicolae Tutilescu, fostul sef al Politiei Capitalei, a fost numit secretar de stat la Departamentul Schengen, iar Dan Fatuloiu la Departamentul Ordine publica si siguranta publica, cel mai important din minister. Generalul Olimpiodor Antonescu, seful Statului Major al Jandarmeriei, a fost numit la conducerea Jandarmeriei Romane.

Vezi aici lista prefectilor eliberati din functii si a celor nou-numiti.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si proaspatul vicepremier demis, Dan Nica, au declarat, joi dimineata, ca odata cu ministrii demisionari vor pleca si secretarii de stat social-democrati, sefii de agentii si alte persoane numite politic in functii, dar nu si cei care au obtinut functiile prin concurs, precum prefectii, care sunt apolitici.