Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, la Timisoara, ca partidul sau va urmari modul in care vor fi impartite "interimatele", iar punctul de vedere al PNL va fi exprimat, "fara indoiala", printr-o motiune de cenzura impotriva Executivului, intrucat un Guvern PDL este "total nereprezentativ", care "nu mai are nicio majoritate parlamentara".

Declaratii Crin Antonescu:

  • "In urma revocarii ministrului Dan Nica si retragerii PSD de la guvernare, avem un guvern total nereprezentativ."
  • "Acest episod al crizei politice ce dureaza de noua luni, acest ultim episod fatal - episodul Nica, a fost generat de la Cotroceni, de Traian Basescu, care s-a operat prin intermediul premierului si in scopul preluarii puterii executive. Este inca un punct din agenda sa, si anume acela de a ajunge cu un Guvern personal la alegeri. E un Guvern care nu mai reprezinta decat pe domnia sa."
  • "In legatura cu acest Guvern, vom vedea cine va lua Ministerul de Externe: doamna Udrea, doamna Placinta, domnul Gabi Sandu? Vom vedea cum isi impart acum interimatele si fara indoiala ca punctul nostru de vedere se va exprima, probabil, intr-o motiune de cenzura, pentru ca e un Guvern care nu mai are nicio majoritate parlamentara."
  • "A sosit din nou momentul adevarului pentru PSD. In acest moment, daca cei din PSD inteleg ca totusi in joc este soarta Romaniei, vor trebui sa sustina  motiunea noastra de cenzura, asa cum nu au facut-o atunci cand a fost vorba de asumarea legilor aberante, asumarea Legii unice de salarizare a lui Emil Boc acum o saptamana sau cand a fost vorba de motiunea de cenzura introdusa in legatura cu impozitul forfetar sau cu ordonantele politizarii."
  • "Daca aceasta motiune va trece, Traian Basescu va trebui sa accepte un guvern de tehnicieni, fara culoare politica, ca va actiona imediat, in cele doua luni ramase pana la alegeri."
  • "Nu mai putem lasa alegerile pe mana Guvernului."
  • "Il avertizez pe Traian Basescu sa inceteze cu dansurile, sa aiba curaj sa vina in fata romanilor si sa le vorbeasca despre Romania, nu despre luptele sale politice cu Geoana, Nica sau Vanghelie. Daca Traian Basescu va pierde alegerile, si il asigur ca le va pierde, va trebui sa lase o Romanie care sa poata fi guvernata."