Un sondaj de opinie realizat in urma cu doua zile de Institutul de sondare "Imagistica", la comanda citynews.ro, indica faptul ca romanii il considera pe presedintele Traian Basescu principalul vinovat de actuala criza politica, dar si principalul responsabil in cazul in care Guvernul cade. In acelasi timp, cei mai multi dintre participantii la sondaj considera declaratia lui Dan Nica, potrivit careia Traian Basescu ar dori sa fraudeze alegerile, neadevarata.

La intrebarea "Care este principalul vinovat de actuala criza politica generata de demiterea lui Dan Nica?", 40% dintre respondenti l-au indicat pe Traian Basescu, 13% pe Emil Boc, 12% pe Mircea Geoana, 5% pe Dan Nica, in timp ce 15% au indicat pe "Altcineva", iar alti 15% au raspuns "Nu stiu".

La intrebarea "Credeti ca declaratia lui Dan Nica potrivit careia Traian Basescu ar dori sa fraudeze alegerile este adevarata sau nu?", raspunsurile au fost: Nu este adevarata - 44%; Este adevarata - 39%; Nu pot aprecia - 17%.

Intrebati "Daca in urma actualei crize politice Guvernul cade, cine credeti ca ar fi principalul responsabil de acest lucru?", 36% dintre participantii la sondaj il indica tot pe actualul sef al statului drept principal responsabil, 14% au raspuns "PSD", 11% il cred responsabil pe Emil Boc, 8% au apreciat "PDL", in timp ce Mircea Geoana ar fi considerat responsabil de 6% dintre respondenti. 9% au indicat pe "Altcineva", iar alti 16% au raspuns "Nu stiu".

Sondajul a fost realizat pe 29 septembrie, de Institutul de sondare "Imagistica", la comanda ziarului online citynews.ro, pe un esantion de 1.011 repondenti cu varste de peste 18 ani, din mediul urban si rural.