"PD-L isi asuma in continuare actul de guvernare, PSD a ales sa iasa de la guvernare si sa intre in campanie electorala. Singura tinta a PSD o reprezinta alegerile prezidentiale, pentru ca domnul Geoana e ingrijorat ca poate pierde si locul 2", a declarat, joi, prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, dupa demisia ministrilor social-democrati din Executiv.

Cele mai importante declaratii ale lui Adriean Videanu:

  • "PSD sacrifica o tara pentru un om. PSD-ul a avut alternativa pentru a continua actul de guvernare: sa desemneze un alt ministru de Interne. Functia de vicepremier, functie politica, ar fi ramas de asemenea PSD."
  • De la inceputul guvernarii, PSD a avut o atitudine duplicitara: era la guvernare, dar in Parlament era in opozitie.
  • PSD e responsabil pentru situatia creata, PDL merge mai departe si va realiza actul de guvernare.
  • Tara nu trebuie sa stea pe loc pentru ca Mircea Geoana sa faca campanie electorala.
  • Vom utiliza toate mijloacele legale si constitutionale pentru a guverna bine. Nu vrem ca criza politica sa degenereze si intr-o criza sociala.
  • Emil Boc va decide daca ii mai pastreaza timp de 15 zile in Guvern pe ministrii PSD. (Emil Boc ar putea alege aceasta varianta pentru ca, apoi, sa numeasca ministri interimari de la PDL pentru o perioada de 45 de zile, pana dupa alegeri, fara sa mai fie nevoie de votul Parlamentului - n. red. Daca ar numi noi ministri, Guvernul ar trebui validati de Parlament, procedura care nu se aplica ministrilor interimari. Miza acestor calcule ar fi evitarea Paralmentului pana in ziua alegerilor prezidentiale).