Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 01 octombrie, decretul pentru revocarea din functia de viceprim-ministru si ministru al Administratiei si Internelor a lui Dan Nica. Traian Basescu l-a numit vicepremier si ministru de Interne interimar pe Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Seful statului a discutat, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, cu Dan Nica, caruia i-a sugerat sa demisioneze, insa acesta a refuzat.

Social-democratii au anuntat, anterior, ca ministrii PSD vor demisiona din Guvern imediat dupa ce seful statului va semna decretul privind revocarea lui Dan Nica.

Criza din coalitie a debutat la inceputul acestei saptamani, cand premierul Emil Boc si-a anuntat intentia de a-l revoca din functie pe Dan Nica si a cerut PSD sa nominalizeze un inlocuitor pentru acesta. Social-democratii au refuzat, anuntand ca singura lor propunere pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne este Dan Nica.

Seful Guvernului le-a acordat, luni, social-democratilor un termen de 24 de ore pentru desemnarea unui inlocuitor pentru Dan Nica. O zi mai tarziu, dupa ce social-democratii au refuzat sa faca o noua nominalizare, Emil Boc i-a trimis presedintelui Traian Basescu propunerea de revocare din functie a lui Dan Nica si de numire in locul acestuia, ca interimar, a lui Vasile Blaga.

Decretul a fost semnat de seful statului joi dimineata.