Premierul Emil Boc i-a intrebat pe ministrii PSD, la finalul sedintei de guvern de miercuri, daca si-au schimbat punctul de vedere privind sprijinul fata de Dan Nica, dar ministrul Ilie Sarbu a raspuns ca decizia PSD ramane valabila, seful Guvernului replicand ca, in aceste conditii, asteapta decizia lui Basescu, relateaza Mediafax, citand surse din randul ministrilor PSD.

Potrivit surselor citate, sedinta de guvern s-a concentrat exclusiv pe actele normative aflate pe ordinea de zi, dar, la final, intr-o discutie la care au participat exclusiv membrii Cabinetului, Boc i-a intrebat pe ministrii PSD, pe un ton amical, daca si-au schimbat punctul de vedere cu privire la revocarea lui Dan Nica.

Ministrul Ilie Sarbu i-a raspuns ca membrii PSD respecta decizia partidului in acest caz si ca, in cazul revocarii, vor demisiona.

La randul sau, ministrul Marian Sarbu a aratat ca, timp de 9 luni, s-a colaborat "destul de bine" in cadrul Guvernului si ca nu era asteptat un "gest necolegial" din partea PDL.

In schimb, ministrul PSD Cristian Diaconescu a intervenit in discutie, prezentand impactul extern in cazul ruperii Coalitiei, iar, la final, Ilie Sarbu a reafirmat ministrii social-democrati nu isi schimba decizia de a demisiona daca Nica va fi revocat.

Premierul Emil Boc a ascultat si a conchis ca, in aceste conditii, nu mai ramane de facut decat sa se astepte decizia presedintelui Traian Basescu.