Guvernul a aprobat miercuri o ordonanta de urgenta care stabileste ca Parlamentul trebuie sa se pronunte, in termen de 20 de zile, prin aviz, asupra cererii presedintelui tarii privind organizarea unui referendum, a anuntat premierul Emil Boc.

El a precizat ca Parlamentul are dreptul suveran de a spune da sau nu, Guvernul nefacand decat sa stabileasca un termen in care forul legislativ trebuie sa se pronunte, in conditiile in care acesta nu era precizat in lege pana in prezent.

Surse ministeriale au declarat, pentru Mediafax, ca ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a avizat negativ aceasta ordonanta de urgenta, care modifica Legea referendumului, actul normativ trecand insa cu avizul Ministerului Justitiei.

Prin aceeasi ordonanta, se da posibilitatea ca, in aceeasi sectie de votare, cu utilizarea acelorasi birouri electorale, sa se realizeze cele doua proceduri de vot, pentru alegerile prezidentiale si pentru referendumul pentru parlament unicameral.

In acest fel, sustine premierul Emil Boc, se va realiza o economie la bugetul de stat de 11 milioane de euro.

Pana in prezent, legea prevedea obligativitatea existentei a doua birouri electorale si a doua comisii care sa inmaneze buletinele de vot.