Liderii coalitiei PSD-PD-L s-au intrunit la ora 15:00 in sedinta de guvern condusa de premierul Emil Boc. Asa cum a anuntat ministrul de Interne Dan Nica in urma cu cateva ore, ministrii social-democrati sunt prezenti la sedinta de la Guvern, "pentru ca datoria noastra este sa asiguram bunul mers al acestei tari".

Singurii care lipsesc de la discutii sunt Victor Ponta, ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul si Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului.

Pe ordinea de zi a sedintei de la Palatul Victoria s-ar putea afla, potrivit site-ului guvernului:

  • proiectul de hotarare privind conditiile introducerii pe piata a generatoarelor de aerosoli
  • proiectul de hotarare privind modificarea anexei nr. 1/1 la HG nr. 622/2009 pentru aprobarea subventiilor pe produse si a subventiilor privind protectia sociala, acordate companiilor, societatilor nationale si societatilor comerciale din sectorul minier in anul 2009
  • proiectul de hotarare privind stabilirea modelelor proceselor-verbale de consemnare si centralizare a rezultatelor votarii la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2009.

In cursul dupa-amiezii, ministrii PSD au fost convocati la sediul partidului, pentru a participa la o sedinta cu liderii partidului. La finalul discutiilor, Dan Nica a anuntat: "Astazi este sedinta guvernului, la ora 15.00. Am luat decizia, impreuna cu colegii mei ministri, sa participam la aceasta sedinta de guvern pentru ca datoria noastra este sa asiguram bunul mers al acestei tari". "Noi am depus juramant de credinta fata de aceasta tara si aceasta este conduita noastra de actiune", a continuat Nica.

Decizia vine la cateva ore dupa ce conducerea PSD a refuzat sa se prezinte la sedinta extraordinara a Coalitiei de guvernare, convocata de PD-L la ora 9:00. "Pana cand nu vom avea un raspuns de la presedintele Basescu la propunerea domnului Boc, nu vad motive de discutie pe acest subiect in coalitie. Coalitia a avut loc luni. Decizia premierului o cunoasteti", declara marti presedintele social democrat Mircea Geoana.