Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti, la Constanta, ca social-democratii nu vor participa la o sedinta a coalitiei dedicata subiectului Dan Nica pana cand nu vor avea un raspuns de la presedintele Traian Basescu la propunerea premierului privind revocarea ministrului de Interne, informeaza NewsIn. Premierul Emil Boc le-a propus reprezentantilor PSD sa se intalneasca fie marti seara, la ora 21:00, fie miercuri dimineata, la ora 9:00.

  • "Pana cand nu vom avea un raspuns de la presedintele Basescu la propunerea domnului Boc, nu vad motive de discutie pe acest subiect in coalitie. Coalitia a avut loc luni. Decizia premierului o cunoasteti. Asteptam..."

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, dupa o intalnire cu Emil Boc si Mircea Geoana, ca atat timp cat premierul nu mai poate lucra cu un ministru in echipa, remanierea trebuie sa aiba loc, dar ca nu se grabeste cu semnarea decretului de revocare, ci asteapta ca liderii celor doua partide politice sa gaseasca o solutie.

Propunerile lui Basescu, pe care le-a avansat coalitiei, sunt numirea unui independent sau a unui reprezentant al opozitiei in fruntea MAI. Intrebat concret daca a semnat decretul de revocare, presedintele a raspuns negativ. Apoi ziaristii l-au intrebat cand va semna decretul de revocare, iar seful statului a raspuns ca "nu le da cu ceasul in cap" membrilor coalitiei, adaugand ca spera ca acestia sa se intalneasca in cursul serii si sa ajunga la o solutie.