Sorin Oprescu a renuntat, incepand din 24 septembrie, la atributia sa de principal ordonator de credite al Primariei Capitalei, de acest lucru urmand sa se ocupe seful Directiei Generale Economice, Mircea Constantinescu. Surse din Primarie, citate de agentia NewsIn, sustin ca Sorin Oprescu si-ar pregati, in acest fel, terenul pentru campania electorala dinaintea alegerilor prezidentiale.

Practic, seful Directiei Economice din Primarie se va ocupa de veniturile din impozite, taxe si alte venituri locale, precum si de angajarea, lichidarea si ordonantarea cheltuielilor sub un milion de lei. In plus, Mircea Constantinescu va raporta cheltuielile Primariei catre organele financiare si administrative.

Anterior acestei decizii, Mircea Constantinescu indeplinea atributia de principal ordonator de credite pe termen nelimitat, in timpul vizitelor in strainatate ale primarului Capitalei.

Potrivit NewsIn, Mircea Constantinescu este un apropiat al lui Sorin Oprescu. El a devenit angajatul Primariei Capitalei anul trecut, dupa instalarea lui Oprescu in functia de primar, in calitate de consilier al acestuia.