PDL ar putea desemna ministri interimari care sa le ia locul celor de la PSD, Guvernul urmand sa functioneze astfel pana dupa alegerile prezidentiale, iar aceasta formula nu va avea nevoie de votul Parlamentului. Declaratia ii apartine ministrului democrat-liberal al Transporturilor, Radu Berceanu.

  • "Probabil ca va trebui sa punem niste interimari dintre ministrii care raman - asta e o chestiune simpla, mai bine zis e prima scrisa in Constitutie - interimari care pot sta o zi - doua, sau pot sta pana la 45 de zile. Nimeni nu vrea sa ocupe ministerele care erau ale PSD. Noi o sa punem interimari, pentru ca altfel nu poate functiona Guvernul, dar nu vrem neaparat sa le luam ministerele. O sa punem interimari si 45 de zile, Guvernul asta nu trebuie sa treaca pe nicaieri", a afirmat Radu Berceanu, citat de NewsIn.

Liderul PDL a adaugat ca aceasta varianta se poate schimba in functie de atitudinea viitoare a PSD si a admis faptul ca democrat-liberalii "nu au crezut ca o sa se mearga atat de departe".