"Din respect pentru dialogul intre institutii am raspuns acestei invitatii. Domnul presedinte a mimat o asa-zisa mediere, venind cu o solutie ipocrita si nerealista: aceea de a gasi un ministru independent la Interne", a anuntat liderul PSD Mircea Geoana, la iesirea de la intalnirea cu seful statului si cu premierul Emil Boc. El l-a acuzat din nou pe seful statului ca s-ar afla in spatele crizei din coalitie si ca Emil Boc ar fi un simplu executant.

Declaratiile lui Mircea Geoana:

  • "Responsabilitatea pentru aceasta criza politica ii apartine domnului Basescu, domnul Boc doar executa. Toate aceste lucruri fac parte dintr-un efort de destabilizare politica a domnului presedinte. Traian Basescu e disperat din cauza caderii in sondaje si obsedat de acest minister de Interne."
  • "I-am spus sefului statului ca in acest moment, solutia cea mai buna ar fi un Guvern cu un prim-ministru independent si cu cei mai buni specialisti din tara la ministerele economice."
  • "I-am spus sefului statului ca semnarea propunerii de remaniere a lui Dan Nica echivaleaza cu ruperea Coalitiei si cu intrarea in criza politica. Este al treilea Guvern pe care Traian Basescu il saboteaza."