Liberalii i-au adresat, marti, prin viceliderul deputatilor formatiunii, Eugen Nicolaescu, o scrisoare in care ii cere demiterea, in 24 de ore, a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. "Pentru fapte precum: atentat la siguranta cetateanului ca urmare a recentelor incidente de pe calea ferata sau modul defectuos in care sunt gestionate problemele infrastructurii din România, este normal, asa cum s-a intâmplat si in cazul ministrului Dan Nica, sa fie sanctionat pe calea remanierii guvernamentale si ministrul Radu Berceanu", se arata in scrisoarea PNL, potrivit Mediafax.

Eugen Nicolaescu a anuntat, inca de luni, ca liberalii solicita in mod public demiterea lui Radu Berceanu si ca vor trimite o scrisoare premierului in acest sens.

Deputatul PNL a adaugat ca Emil Boc a adus ca argument in sprijinul necesitatii revocarii ministrului de Interne faptul ca obiectivul legat de siguranta cetateanului nu a fost realizat. Nicolaescu sustine ca accidentele feroviare recente pun in pericol siguranta cetateanului in aceeasi masura, motiv pentru care este necesara demiterea ministrului de resort.